RADOVI na novom krilu Doma zdravlja u Obrenovcu su završeni, a nova i savremeno opremljena Hitna pomoć, služba za lečenje odraslih i Preventivni centar će u subotu otvoriti vrata za pacijente. "Novo ruho" dobiće i "Stara banja", čije sređivanje će početi 10. marta, a rok za završetak je četiri meseca.

Prema rečima Luke Petrovića, sekretara za investicije, novi zdravstveni objekat je izgrađen od visokokvalitetnih i trajnih materijala, otpornih na habanje, lakih za održavanje i bez štetnog uticaja na zdravlje ljudi. Pored pomenuti službi, u sklopu njega će biti i velika sala za sastanke sa pratećim prostorom i zajednički deo svih službi. Vrednost radova je blizu 261 milion dinara.

- Sekretarijat za investicije završio je i javnu nabavku za sređivanje gradskog kupatila sa mineralnom vodom, za šta je planirano 42,5 miliona dinara - naveo je Petrović. - U pitanju je "Stara banja" u Obrenovcu sa dvadeset kupatila, koja se koristi za termalno lečenje, talasoterapiju i funkcionalnu rehabilitaciju. Početak radova planiran je za 10. mart, a treba da se završe u roku od 120 dana. Zbog odgovorne politike, imamo novca da iz godine u godinu, sve više sredstava odvajamo za razvoj naših prigradskih opština.