PROTEST TAKSISTA U BEOGRADU: Na ulici do dobijanja garancija (VIDEO/FOTO)

V. N.

03. 06. 2019. u 14:38

ПРОТЕСТ ТАКСИСТА У БЕОГРАДУ: На улици до добијања гаранција (ВИДЕО/ФОТО)

Protest taksista, foto P.Mitić

Oko 11 sati ispred gradske skupštine, zaustavili su svoja vozila i zatvorili deo Trga Nikole Pašića od Kneza Miloša do Terazija. To je napravilo saobraćajni kolaps u celom gradu

TAKSISTI okupljeni oko Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Srbiije u ponedeljak su blokirali prestonicu. Oko 11 sati ispred gradske skupštine, zaustavili su svoja vozila i zatvorili deo Trga Nikole Pašića od Kneza Miloša do Terazija. To je napravilo saobraćajni kolaps u celom gradu.

Linije javnog prevoza 24, 26, 27, 37, 44 i 58 preusmerene su na Takovsku ulicu i Džordža Vašingtona, a onda nastavljaju redovnim trasama.

Zbog blokade centra, vozači ne mogu iz Bulevara kralja Aleksandra, preko Dečanske da stignu do Trga republike ili Terazijskog tunela. Nemoguće je ni iz pravca Terazija ili tunela stići do Ulice kneza Miloša ili Takovske.

Pročitajte još - CarGo: Udruženje radi, taksisti protestuju

Na ulicama oko Trga Nikole Pašić avlada potpuni kolaps, a svi kao alternativu koriste najviše Takovsku, Džordža Vašingtona i Bulevaru despota Stefana. Kilometarske kolone stvaraju se zbog protesta od mostarske petlje, ali i duž Bulevara despota Stefana.

Taksisti ovog udruženja zahtevaju da država i lokalan samouprav sprovod eZakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, kao i da inspekcija kažnjava sve koji se nelegalno bave prevozom putnika.

foto P.Mitić


Taksisti će, kako kažu, biti na ulici sve dok ne dobiju pisane garancije da će se Zakon sprovoditi.

foto P.Mitić

Kako nezvanično saznajemo, jedan od predstavnika SITAB-a nalazi se u Starom dvoru, gde su ga primili čelnici grada.

foto P.Mitić

foto P.Mitić


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

dm

03.06.2019. 17:38

Dosta nam je vise terora nad vozacima u Beogradu.Grad Beograd da vrati ili ponovo osnuje drzavni Beo taksi kao nekad u komunizmu,ukine sva ostala taksi udruzenja kupi nove elekto automobile,uniforme za vozace,cena voznje drzavna upola manja nego sto je sada jer ne bi koristili naftu,i tako spase grad od zagadjenja i bahatosti svih taksi udruzenja.

vladimir

03.06.2019. 17:38

Nepoznat mi je ovako "radikalan" protest, koji je najverovatnije POLITIČKI obojen! Državo, imate zakon, otvoren dijalog, poluge vlasti, argumente, odgovornost za inicijatore, mehanizaciju za uklanjanje PREPREKA za slobodno kretanje normalnih gradjana - primenite to! Najlakše je "kupiti" polupismene i "ugrožene" taksiste!? Imam utisak, pošto SzS ne funkcioniše, da je ovo druga linija "fronta"!

Mladen

03.06.2019. 22:07

@vladimir - Vidjam vas svake subote u 6,vas polupismene i ugrozene,a sto je najgore vi sta za DZ kupljeni,sto govori da ste mnogo nepismeniji od taksista

nena

04.06.2019. 00:45

@vladimir - vladimire zasto mislite da smo polupismeni? nije mi jasno zasto lecite svoje komplekse vredjanjem. kad nesto tvrdite morate imati i tacne informacije. zapravo je jako puno nas koji imamo zavrsenu gimnaziju, pravnu, ekonomsku, teslu... ima kolega sa visom ili fakultetom. zasto mislite da nas je neko kupio kazete normalni gradjani i guzva. sta mislite kako se osecaju pravi beogradjani u svakodnevnoj guzvi od strane onih koji to nisu. svi moji su beogradjani ja sam peto koleno rodjena u beogradu.

Dusan

30.09.2019. 14:58

@vladimir - Ma vi ste bre indijanci blokirate ceo grad sta vam je narod kriv niko drugi ne ispasta osim naroda taj narod koji vas hrani indijanci jedni

Mladen

03.06.2019. 22:04

@Nenad - Pogledaj malo bolje i videces mnogo auta bez table,e to su ti koji su po tebi normalni,a nisu smeli sa tablom zbog udruzenja koje ne podrzava strajk,jer je njima cilj da imaju vozace samo kao radnike,a ne preduzetnike(svohe gazde). Pozz

Poslednji trzaji dinosaura

03.06.2019. 23:25

Dragi taksisti, vašem zanimanju u obliku koga svi poznajemo ( obliku koji mrzimo ) polako dolazi kraj. Došlo je novo vrijeme, tehnologija vas je pretekla kao i mnoge druge sisteme, postali ste dinosaurusi, ostatci jednog starog, groznog sistema gdje ste radili po volji. Možda dobijete još godinu, dvije, pet čak a do tada se prilagodite ili nestanite. Niste ni prvi ni posljednji kojima ce se to desiti.