Čopori pasa krstare Rušnjem

G. N.

četvrtak, 01. 11. 2018. u 23:59

Чопори паса крстаре Рушњем

Lutalica ima najviše na okretnici autobusa na liniji 532 / Foto Tanjug

Žitelji prigradskog naselja na opštini Čukarica nedeljama žive u strahu od četvoronožaca koji su zaposeli nekoliko lokacija. Meštani tvrde da je bilo napada, iz "Veterine" to odlučno demantuju

ŽITELjI delova čukaričkog naselja Rušanj već neko vreme oprezno koračaju ulicama, iz straha od čopora pasa koji su se nastanili na nekoliko lokacija. Kako kažu stanovnici, ne osećaju se bezbedno od kada su životinje ujele dve osobe. Navodno, slučaj su prijavili "Zoohigijeni", ali nadležnih još nema da odvedu pse. Iz ove službe navode demantuju.

Prema priči jednog od stanovnika Rušnja, tri čopora okupiraju različite delove naselja - jedan je na raskrsnici kod Pošte, drugi oko stambene zgrade kod autobuskog stajališta 532 u Orlovcu, a treći na okretnici pomenutog autobusa.


PROČITAJTE JOŠ:
Španski za penzionere

- Uplašeni smo za decu, i njih je strah - kaže naš sagovornik. - Ti psi su odbačeni i ne čudi što reže na ljude. Nekoliko nas je zvalo nadležnu službu, rečeno nam je bilo da je njihova ekipa na terenu, ali psi su i dalje na ulici.

Kako kaže meštanin Rušnja, svestan je da su za nastanjivanje pasa odgovorne i komšije, koje ih hrane, ali situacija je postala ozbiljna. Međutim, Budimir Grubić iz "Veterine Beograd" demantuje da su slučajevi ujedanja muškarca i žene zabeleženi.

- Da su napadi prijavljeni, ja bih imao tu informaciju. Građani moraju da znaju da se pridržavamo zakonske obaveze, a to je da uhvatimo problematične pse, čipujemo ih i vratimo na lokaciju. Naše ekipe na teren izlaze po pozivu, ali ukoliko ih nema na prijavljenoj adresi u tom trenutku, mi tu ne možemo ništa da učinimo - objašnjava Grubić.


PROČITAJTE JOŠ:
Problem i sa PP aparatima u vrtićima!

PITBULOVI POVREDILI ŽENU U GAJU

KRAJEM jula prošle godine, u naselju Gaj, u opštini Barajevo, tri vlasnička psa napala su Maru Vučićević (63) i dečaka D. J. (15). Povrede žene bile su opasne po život, dok je dečak prošao sa lakšim ozledama. Reč je bilo o rasi pitbulova, a radnici "Zoohigijene" uspeli su da uhvate samo jednog od njih.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Vlada

02.11.2018. 05:45

Da budemo posteni, osim pasa i macaka beskucnika, tu su i rojevi komaraca, strsljenovi, horde pacova,miseva, smrdibube, buba svabe i buba rusi, kucni mravi,pauci...Delimo isti zivotni prostor i covek je tu najodgovornije bice .

Joca Dobrotvor

02.11.2018. 06:24

Te zivotinje imaju puno pravo da vas ugrizu, jer ih ne hranite. To nisu divlje zivotinje nego zivotinje koje je neko od vas ostavio na ulicu. Oni ce vas gristi sve dok ne pocnete da im organizujete smestaj i ishranu.Vi razmislite o tome, brzo, vrlo brzo jer ce kucici poceti da vas grizu vise.

singidunum

02.11.2018. 22:44

@Joca Dobrotvor - Tebe treba prvo da ugrize neki pas kao i sve te sto ih hrane pa da vidim dali ces i onda da budes dobrotvor.

dobrovoljac

02.11.2018. 10:11

to opet ovi iz azila pustaju iste pse pa ih opet hvataju i naplacuju usluge.