Hoćemo park, a ne parking

B. B.

ponedeljak, 22. 10. 2018. u 12:17

Хоћемо парк, а не паркинг

Vračarci na protestu Foto Ž. Knežević

Nezadovoljni stanari Mlatišumine i Sinđelićeve ulice održali protest i poručili šta misle o preuređenju ovog dela Vračara. Problem je put za ulaz u garažu izgrađenog objekta u Trnskoj

DEO stanara Mlatišumine i Sinđelićeve ulice na Vračaru ne daju da se parkić u krugu njihovih zgrada pretvori u parking! Nezadovoljni građani okupili su se u nedelju u "mini" oazi, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog, kako kažu, najavljenog preuređenja ovog prostora.

- Direkcija za građevinsko zemljište je uradila plan koji predviđa da se, umesto zelenila i drveća, ovde naprave parking mesta - kažu ogorčeni stanari.

- Nećemo dozvoliti da nam oduzmu park, kako bi se napravio parking i put za ulaz u garažu investoru koji je izgradio objekat u Trnskoj ulici, iz koje nema prilaz u garažu. To bi značilo i da se pojedinim građanima zatvori ulaz u zgradu. Vračar ima najmanje zelenih površina, a i to malo što imamo žele da betoniraju.

Pročitajte još - PLAĆANjE PARKINGA: Tablice određuju pismo

Vračarci poručuju da neće dozvoliti da bageri "kroče" u njihov park, a spremni su, kažu, ako bude trebalo, i da se vežu za drveće, kako bi sprečili njihovu seču.

Stanari iz ovih ulica su protestovali i pre dve godine. Povod je bio isti - sačuvati parkić.

Foto Ž. Knežević

Oni su se tada sastali sa predsednikom Opštine Vračar i direktorom Direkcije za građevinsko zemljište, koji su im obećali da će projekat biti izmenjen i park sačuvan. Sudeći po nezadovoljstvu građana, to se nije dogodilo.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Stojanka

22.10.2018. 12:28

Ovi jos nisu shvatili ko je bitniji - građani i propisi, ili interesi "investitora"

Pera detlić

22.10.2018. 13:31

a da su rekli da će praviti park,sigurno bi onda pisali peticiju da vam prave parking.samo da se negoduje zbog necega

Sladja

22.10.2018. 14:00

Ma kakav park, sve ce parkove oni da izbetoniraju. Samo kad se nekom investitoru bude svidelo mesto gde je park za gradnju njegovih kičerajskih kućetina. Ovi ljudi koji sada resavaju urbanizam grada izgleda da imaju seoski kompleks pa ne vole zelene površine a opterećeni su betonom. Betončina, samo betončina. Dosli im dedovi na Dedinje i na Dorćol iz svojih planinskih kuća od blata i onda sad obožavaju beton.

Џеки Уличар

22.10.2018. 14:23

Инвеститорски урбанизам у великом замаху у целој Србији!У нашем случају,Градска управа инвеститор атакује на нашу родну кућу,иначе највећу спратну кућу у улици..250 квадрата,са намером да је сруши!Строги центар града Чачка је у питању и реконструкција бившег Дома ЈНА,који је купио град и реконсруише га за потребе градске библиотеке,па су архитекте осмислиле да треба срушити кућу експропријацијом,да библиотека добије паркић на ћошку,попут Фолићевог фазона у Београду

Марко

23.10.2018. 09:05

Нисте добро схватили (новинари) о чему се ради, наиме појавила се тзв невладина организација "Друштво архитеката Србије" са причом да желе да унапреде наведени простор и да по њиховом предлогу на истом предлажу да се изгради вртић.Када су упитани по чијем захтеву су ангажовани и ко их је послао да баш на том простору достављају предлоге нису имали одговор.С обзиром на претходно искуство грађани сумњају у њихове намере и нису сагласни да се уништава парк ради паркинг места.