MISTERIJA TRAGEDIJE NA DORĆOLU: Odakle ručna bomba u stanu?

S. B. M.

28. 04. 2018. u 21:48

МИСТЕРИЈА ТРАГЕДИЈЕ НА ДОРЋОЛУ: Одакле ручна бомба у стану?

"Kašikara" eksplodirala u stanu na prvom spratu / Foto N. Skenderija

Porodica i komšije u šoku posle pogibije Radmile Leudar (78). Nerazjašnjene okolnosti eksplozije u Braće Baruh 25a

POSLE tragedije koja se u četvrtak dogodila na Dorćolu, porodica i komšije nastradale Radmile Leudar (78), i njenog povređenog supruga Emila (78) još su u šoku. Niko ne može da poveruje da su Leudari u stanu navodno imali ručnu bombu posle čije detonacije je starica izgubila život. Iako geleri, koji su pronađeni na plafonu, ukazuju na eksplozivnu napravu, a ne "pucanje" plinske boce, niko još ne zna kako je došlo do tragedije.

Pročitajte još: EKSPLOZIJA NA DORĆOLU: Poginula zbog bombe?

Snažna detonacija odjeknula je u četvrtak, oko 11 sati, u kuhinji stana na drugom spratu u Ulici braće Baruh 25a. U tom trenutku, sedamnaestogodišnja unuka Leudara E. E. bila je u susednoj sobi, i, srećom, prošla je bez povreda. Mlađa unuka bila je u školi, a ćerka nastradale žene, samo nekoliko minuta pre eksplozije, otišla je do prodavnice da kupi hleb i druge namirnice.

Pročitajte još: Eksplozija plinske boce u kući, dvoje poginulo

- Još ne znamo šta se tačno dogodili i šta je izazvalo ovu tragediju - kratko je prokomentarisala ćerka nastradale Radmile, koja je sa suprugom i ćerkama u petak u prepodnevnim satima obišla stan u kome se nesreća dogodila. - Policija je obavila uviđaj, ali još ne znamo tačno šta je eksplodiralo.

Otkud ručna bomba u stanu Leudarovih, pitaju se sve komšije. Nikome nije jasno šta se tačno dogodilo.

- Bili su fini, prijatni ljudi, nikada se nisu posvađali - priča predsednik kućnog saveta zgrade u Braće Baruh 25a. - Živeo sam do njih 30 godina i nakada buku nisam čuo. Emil nije bio na ratištu, kao ni sinovi, pa ne znam odakle bomba tu. Radmila je bila slabo pokretna, pa je teško hodala i od sobe do sobe. Emil je šetao, često smo išli do kladionice zajedno, družili se. Nikome nije jasno kako se ovo dogodilo. Hvala bogu pa starija unuka nije povređena.

PROZORI

STANARI zgrade na Dorćolu veruju i da možda nije Emil Lauder aktivirao eksplozivnu napravu. Kažu da je moguće da je bombu neko ubacio kroz otvoren prozor. Na pitanje ko i zašto bi učinio tako nešto, nemaju odgovor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije