POVRATAK KLUPSKOG VATERPOLA NA SCENU: Novi Beograd juri F4, Zvezdi teško u Evrokupu

S. R.

08. 03. 2024. u 08:00

Klupski vaterpolo vraća se na scenu. Posle neobične situacije u kojem su klubovi morali da odu na prinudnu pauzu usled šampionata Evrope i sveta, najjače takmičenje Liga šampiona sa osam najboljih ekipa od petka će se boriti za F4 na Malti (5-7. jun).

ПОВРАТАК КЛУПСКОГ ВАТЕРПОЛА НА СЦЕНУ: Нови Београд јури Ф4, Звезди тешко у Еврокупу

Foto arhiva VN

Podeljeni u dve grupe po četiri tima, plasman u fajnal-for izboriće po dva najbolja tima. Voljom žreba, jedini srpski predstavnik u LŠ, Novi Beograd, nema zahtevnu grupu - „vukovi“ su u društvu moćnog Pro Reka, Marselja i Jadrana iz Splita. Puleni Živka Gocića na svom terenu ne bi smeli da imaju problema, pošto je pred njima cilj da se domognu prvog velikog trofeja u istoriji.

U grupi je apsolutni favorit branilac krune i trostruki uzastopni osvajač pehara, Pro Reko. Italijani imaju ambiciju i da postanu prvi tim koji će prestižni trofej podizati četiri puta u nizu. Teško je očekivati da će dobro podmazana mašinerija zakazati. Za Marselj nastupa dosta reprezentativaca Francuske, koji su oskoljeni sjajnim partijama na SP u Kataru, gde su napravili ogroman podvig plasmanom u polufinale i umalo su došli do medalje. Zato bi tim sa Azurne obale mogao da bude najveća pretnja Novom Beogradu u bici za drugo mesto. Hrvatski Jadran je autsajder, ima vrlo male šanse da se domogne prva dva mesta, ali će pokušati da pruži što jači otpor favoritima.

U drugoj grupi sve će prštati - Barseloneta, Ferencvaroš, Breša i Olimpijakos imaju podjednake šanse da se nađu na F4. Domaći teren i podrška navijača biće najveći adut sve četiri ekipe. U uvodnoj rundi, španski predstavnik igra na svom terenu protiv Breše, dok Fradi čeka Pirejce u blokbaster megdanu. Očekuje se da mnogi dueli budu na jednu loptu, jer su svi timovi ujednačeni. Neće biti čudno ako se dobar broj susreta završi tek posle peteraca.

Zvezdi teško u Mađarskoj

Vaterpolisti Crvene zvezde, posle nadmetanja u LŠ, preselili su se u Evrokup. Tamo će im rival biti mađarski predstavnik BVSC. Dve ekipe su podjednakog kvaliteta, a profilisale su se kao drugi timovi u svojim nacionalnim šampionatima. BVSC je favorit na svom bazenu i crveno-belima neće biti lako, ali ako izgube malom razlikom, imaće velike šanse za prolaz.

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!