POSLASTICA ZA DAN ZAHVALNOSTI: ''Lavovi'' odavno nisu ovako dobro izgledali

V.M.

23. 11. 2023. u 12:20

DVANAESTO kolo NFL-a otvoriće Detroit lajonsi i Grin Bej pekersi. Meč se igra na ''Ford fildu'' sa početkom u 18.30.

ПОСЛАСТИЦА ЗА ДАН ЗАХВАЛНОСТИ: Лавови одавно нису овако добро изгледали

Foto Profimedia

Kako tradicija nalaže u Americi, svake godine na Dan zahvalnosti igraju se utakmice NFL-a, a redovan učesnik na njima je Detroit koji ove sezone ima poseban razlog za zadovoljstvo jer ima jedan od najboljih skorova u ligi (8-2).

Glavni razlog za to je trener Den Kembel koji je preuzeo tim prošle sezone i potpuno ga preporodio. Najbitniji šraf ekipe mu je svakako kvoterbek Džered Gof koji je već bacio za preko 2700 jardi i 16 tačdauna i podseća na dane kada je Remse predvodio do nastupa u Superbolu.

Omiljena meta mu je mlada zvezda Amon-Ra Sent Braun koji u proseku po meču hvata preko 100 jardi i jedan je od najboljih igrača u ligi na svojoj poziciji.

Proteklog vikenda Lajonsi su savladali divizionog rivala Berse uz dosta problema (31:26), gubili su većim delom meča, ali serijom od 16-0 u poslednja tri minuta su preokrenuli utakmicu u svoju korist i na kraju zasluženo slavili.

O tome koliko Detroit nije navikao na uspeh govori podatak da je poslednji put u plej-ofu trijumfovao davne 1991. godine, što predstavlja najduži post bez pobede u doigravanju u istoriji NFL-a, a takođe su jedina ekipa koja u Superbol eri nije nastupila u njemu, ali ova sezone izgleda drugačije i u gradu motora se nadaju da je vreme za uspeh došlo.

Sa druge strane terena biće njihov ljutiti divizioni rival Grin Bej pekersi koji igraju promenljivo od starta takmičenja. Preko leta su se odlučili za veoma tešku odluku da trejduju najboljeg igrača u istoriji kluba Erona Rodžersa u Džetse, a njegovu poziciju je zauzeo mladi kvoterbek Džordan Lav koji se dosta muči.

Ipak, pre nekoliko dana su u triler završnici savladali Čardžerse (23:20) i tako ostali u trci za plej-of. Skor im je 4-6 i imaju pobedu manje od Nju Orleansa koji zauzima poslednje mesto koje vodi u doigravanje.

Lajonsi i Pekersi su se već susreli u četvrtom kolu ove sezone i tada je Detroit rutinski slavio sa 34:20, a mi očekujemo novi trijumf čete Dena Kembela.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: hendikep 1 -6,5 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)