JOŠ JEDNA U NIZU? Preporođeni crveno-beli ne znaju za strah!

M.M.

15. 12. 2022. u 10:01

KOŠARKAŠI Crvene zvezde ugostiće Milano u 14. kolu Evrolige. Utakmica će se igrati u hali "Aleksandar Nikolić" sa početkom u 19 časova.

ЈОШ ЈЕДНА У НИЗУ? Препорођени црвено-бели не знају за страх!

FOTO: ABA liga

Da sve funkcioniše kako treba najbolje pokazuju rezultati, Crvena zvezda je pre dva dana došla do svoje šeste uzastopne pobede na evrosceni.

Niz je počeo pobedom protiv Asvela u osmom kolu, a onda su na red došli Alba, Makabi Tel Aviv, Virtus Bolonja, Partizan i Žalgiris.

U većini utakmica smo gledali neizvesnu završnicu i crveno-beli su pokazali da sada imaju mentalnu snagu da iznesu tako nešto.

U duelu protiv Litvanaca pre dva dana gledali smo veliku borbu, Žalgiris je još jednom potvrdio da je kvalitetna ekipa.

Meč nije dobro počeo, izabranici Kazisa Maksvitisa su bili motivisani od samog starta i nakon prvih deset minuta stekli zalihu od osam poena.

Puleni Duška Ivanovića su u drugom kvartalu podigli nivo igre i uspeli su da odu na petnaestominutnu pauzu sa samo jednim poenom minusa.

U nastavku igrači u zelenim dresovima nisu posustali, borili su se do poslednje kapi znoja, međutim, tandem Nedović-Vildoza je odlučio da im pomrsi račune.

Neverovatni potezi Srbina i Argentinca su odveli klub sa Malog Kalemegdana do još jedne pobede (77-73), a pomenuti tandem je kombinovano ubacio 48 poena. 

Luka i Nemanja su zapravo bili i jedini dvocifreni u svom timu. Treba istaći da je sjajan doprinos dao Stefan Lazarević koji je imao osam pogodaka.

U poraženom taboru najefikasniji je bio Kinan Evans, Amerikanac je brojao do 18.

Danas na megdan dolazi tim koji je u katastrofalnoj formi, međutim, njihov trenutni skor i nije baš realan. Etore Mesina u sastavu ima kvalitetne individualce, ali povreda Kevina Pengosa ih je totalno izbacila iz ritma.

"Manekeni" su vezali čak devet poraza, a poslednji su doživeli pre dva dana na svom terenu od Makabija.

Italijanski stručnjak forsira čvrstu odbranu, ali ne sumnjamo da će Duško imati odgovor na to.

Crvena zvezda bi večeras trebalo da nastupi u sastavu - Luka Vildoza, Nemanja Nedović, Bendžamin Bentil, Džo Holand, Ognjen Kuzmić, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Dalibor Ilić, Stefan Lazarević, Stefan Marković, Hasan Martin, Filip Petrušev.

Dok će kod protivnika u protokolu biti - Bili Beron, Timote Luvavu Kabaro, Nikolo Meli, Naz Mitru-Long, Dejvon Hol, Kajl Hajns, Brendon Dejvis, Stefano Tonut, Johanes Vojtman, Đampaolo Riči.

Naša procena je da će domaćin na krilima navijača upisati još jedan trijumf.

NAŠ TIP: Pobednik meča 1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja