NJUJORK SE NE ZABORAVLJA: Za Noleta je Rus velika motivacija!

M.M.

18. 11. 2022. u 11:10 >> 11:10

NOVAK Đoković i Danil Medvedev odmeriće snage u poslednjem kolu grupne faze Završnog mastersa. Meč će se odigrati u Torinu sa početkom u 15 časova.

ЊУЈОРК СЕ НЕ ЗАБОРАВЉА: За Нолета је Рус велика мотивација!

FOTO: Tanjug/AP

Rivalstvo je počelo 2017. godine u Dejvis kupu, gde je reprezentacija Srbije dočekala Rusiju. Danil je dobro otvorio meč i osvojio prvi set, međutim, naredna dva je dobio Novak i Moskovljanin je zbog povrede bio prinuđen da preda.

Nakon toga, stanovnici Istborna, Melburna, Monte Karla, Sinsinatija, Sidneja, Londona, Njujorka, Pariza i Astane su imali tu privilegiju da gledaju teniske okršaje ova dva momka.

Prvi put Medvedev je kao pobednik izašao 2019. godine u Monaku, i to na njemu najneomiljenijoj zemljanoj podlozi. Nakon tri odigrana seta rezultat je glasio 6-3, 4-6, 6-2.

Kada se podvuče crta, najveći utisak je definitivno ostavio duel u "Velikoj jabuci" prošle godine, ali ne toliko rezultatski.

Bila je to sezona iz snova za Novaka, osvojio je Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon, Ju-Es open je bio jedini turnir koji falio kolekciji, i samo sedam mečeva je delilo Srbina od istorijskog kalendarskog slema.

Na samom startu Nole je savladao Holgera Runea, zatim su na red došli Talon Grikspur, Kej Nišikori, Dženson Bruksbi, Mateo Beretini i Aleksandar Zverev.

Tog 12. septembra sva svetla su bila uperena u jednog čoveka, čuveni "Artur Eš" je bio prepun poznatih lica iz javnog života. Kao nikada do tada, momak rođen 1987. godine u Beogradu je imao podršku sa tribina, veću nego što je ikada imao.

To je nekako izbacilo Novaka iz njegovog gnezda, navikao je da se bori sa vetrenjačama.

Meč nije počeo kako treba, umor od naporne sezone je učinio svoje, noge i ruke jednostavno nisu slušale. Sa druge strane protivnik je odigrao tenis kakav verovatno više nikada neće.

Slomile su Novaka emocije, jer po sopstvenom priznanju, nikada u karijeri se nije nosio sa takvim pritiskom.

Ali to je iza nas, napadaju se novi rekordi, a jedan se juri upravo u Torinu. 

Ovo je meč koji nema rezultatski značaj, što ne znači da nećemo gledati kvalitetan tenis. 

Rus je svoju šansu prokockao protiv Cicipasa, dok će naš teniser moći da odigra rasterećeno.

Naša procena je da će granica gemova biti prebačena.

NAŠ TIP: +21,5 (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!