POVRATAK OTPISANIH: "Furija" ruši "pancere" usred Berlina?

M.M.

16. 09. 2022. u 11:41

KOŠARKAŠI Nemačke i Španije sastaće se u polufinalu Evropskog prvenstva.

ПОВРАТАК ОТПИСАНИХ: Фурија руши панцере усред Берлина?

FOTO: FIBA.Basketball

Kada igrate na svom parketu i pred svojim navijačima, velike su šanse da će i sudije biti na vašoj strani u kritičnim situacija, kao što je to bio slučaj u meču sa Crnom Gorom, međutim, treba biti iskren i priznati da su izabranici Gordona Herberta najviše svojim trudom i zalaganjem stigli tu gde jesu.

Nemci "plešu", to je sve što se može reći, igraju modernu i lepršavu košarku tokom čitavog prvenstva.

Da će biti ozbiljan konkurent nagovestili su već u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo kada su razbili Sloveniju rezultatom 90-71.

Turnir su počeli sjajno, a onda kako je takmičenje prolazilo sve više podizali formu.

"Mercedes-benc" arena je svakako najviše zasijala u četvrtfinalu. Retko ko je bio optimističan kada su saznali da na megdan dolazi Janisova Grčka.

Ali ipak disciplinovani Nemci predvođeni Šrederom su prikazali pravi spektakl, sa 17 ubačenih šuteva za tri poena uz gotovo 55% uspešnosti zatrpali su koš protivnika i slavili rezultatom 107-96.

A šta tek reći za Španiju, košarkaška javnost im se bukvalno podsmevala kada su videli u kakvom su sastavu došli, ali trostruki šampion starog kontinenta je još jednom dokazao da ga nikada ne treba otpisivati.

Nema više Navara, braće Gasol, Garbahose i ostalih velikana, iz tog razloga teško je bilo i očekivati bilo kakav rezultat.

I pored svega su puleni Serđa Skariola na čelu sa nekom novom braćom koja nose prezime Ernangomez pokazali da ima nešto i u tradiciji. Protivnici kada čuju za "furiju", u kakvom god sastavu ona bila, nije im svejedno.

Pali su Finci u polufinalu, imao je "čopor vukova" u jednom trenutku i +15, ali to nije bilo dovoljno za borbenog Rudija Fernandeza i saigrače.

Bilo kako bilo, danas nas očekuje interesantan okršaj, a nama preostaje da uživamo u dobroj košarci.

Naša procena je da će granica poena na poluvremenu biti prebačena.

NAŠ TIP: +83,5 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024