Mogu li "kneževi" srušiti Parkerov projekat?

M.M.

15. 06. 2022. u 11:05

KOŠARKAŠI Asvela ugostiće Monako u prvoj utakmici finala francuskog šampionata.

Могу ли кнежеви срушити Паркеров пројекат?

FOTO: N. Paraušić

Klub iz Vilerbana je apsolutni rekorder po broju osvojenih trofeja u domaćem prvenstvu, pobednički šampanjac se u predgrađu Liona otvarao čak 20 puta, a poslednji put prošle godine.

Već dve godine ekipu sa klupe predvodi Ti Džej Parker, rođeni brat proslavljenog NBA košarkaša Tonija Parkera koji je predsednik kluba od 2014.

Ove sezone Asvel je igrao i u Evroligi, međutim, nije se proslavio, takmičenje je završio na pretposlednjem mestu sa 8 pobeda i 20 poraza.

U prvoj rundi nokaut faze domaćeg prvenstva su nakon preokreta izbacili Šole sa 2-1 u seriji, dok su u polufinalu protiv Dižona bili maestralni (3-0).

FOTO: EPA

Najveća pokretačka snaga na terenu su Kris Džons i Ilja Okobo, oni su nosili najveći teret u plej-ofu, i igra ostalih igrača dosta zavisi od njihovog raspoloženja.

Sa druge strane imamo Monako koji nema veliku tradiciju, "kneževi" su osnovani 1928. godine i uglavnom su igrali u nižim rangovima takmičenja.

Klub se nekada takmičio i u Kupu Radivoja Koraća, a najveći uspesi u klupskoj istoriji su 3. mesto u FIBA Ligi šampiona u sezoni 2016/2017, i osvajanje Evrokupa prošle godine kada su u finalu savladali Uniks iz Kazanja.

Ove godine su igrali četvrtfinale Evrolige, zaustavio ih je grčki Olimpijakos rezultatom 3-2 u seriji.

Sa klupe ekipu predvodi srpski stručnjak Saša Obradović, a najveća pokretačka snaga na parketu je bivši igrač Bruklin netsa Majk Džejms.

FOTO: AP

Bivši student univerzitea Lamar je jedan od najboljih igrača u Evroligi, i kada je u svom ritmu, ne postoji igrač koji ga može zaustaviti.

Prve dve utakmice će se igrati u dvorani "Astrobal", Izabranici Ti Džej Parkera su u regularnom delu obezbedili prednost domaćeg terena i to sada može imati veliku ulogu.

Ovo će biti 5. međusobni susret ovih rivala u ovoj sezoni (2-2), u poslednjem meču kada su se sastali Asvel je odneo pobedu nakon produžetka.

Verujemo da nas i danas očekuje neizvesna utakmica sa dosta tenzija, naša procena je da će domaćin na krilima navijača pružiti dobru partiju i na samom startu zabeležiti važan trijumf.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)