"BOMBARDER"! Poslednja provera ždrebaca pred 100. Srpski derbi!

V.D.

11. 06. 2022. u 11:27

U nedelju će se na hipodromu kraj Careve ćuprije održati četvrti trkački dan

БОМБАРДЕР! Последња провера ждребаца пред 100. Српски дерби!

Foto: Jelena Stefanović

Redakcija "Tipa" je za svoje čitaoce pripremila analizu čuvene trke "Bombarder" na distanci dugoj 2100 metara u kojoj će se nadmetati sedam trogodih ždrebaca.

Ova trka je i poslednja provera ždrebaca pred 100. Srpski galopski derbi koji će se održati 3.jula na prestoničkom trkalištu.

Klađenje na trke konja je izuzetno zanimljivo i jedno je od najpopularnijih u svetu s obzirom da donosi izuzetno velike kvote i brzu isplatu. 

Lista učesnika i kvote:

Nedelja 18.40

1. Flash Mob (kvota 3) grlo u vlasništvu porodice Alić i u treningu kod desetostrukog šampiona trenera Bojana Šendekovića, kupljen jesenas na aukciji u engleskom Njumarketu. Plaćen je 2000 Gvineja (valuta za kupovinu konja na aukcijama - 5% jača od funte). Sa ostrva je doneo formu 63. Nijednom se nije plasirao ali sve trke je trčao na sintetičkoj podlozi koja je slična beogradskom pesku. U Srbiji je trčao dva puta i oba puta ubedljivo i lako trijumfovao na distancama od 1200 i 1800 metara. 

2. Luis Fernando (kvota 4) sivi ždrebac fenomenalnog pedigrea. Potomak je pastuva po imenu Australia koji je slavio u Engleskom i Irskom Derbiju i majke Bewitched koja je grup pobednica na ostrvu i koja je dala fenomenalne potomke. Pulen trenera Anđelke Mihajlovski u vlasništvu KK "Perjanik" plaćen je čak 38 000 Gvineja što je i najveća cena za nekog konja u Srbiji u prethodnih nekoliko godina. U prošlim trkama se očekivalo više od njega. U prvom startu videli smo sjajnu borbu između njega i Unksa u trci "Vladislav Ribnikar" ali u prvom klasiku Trajal Stejksu u koji je ušao kao prvi favorit trke na cilj je stigao treći 10 dužina iza pobednika Unksa. Smatramo da je konj za duže distance i da će mu 2400 metara na koliko se trči Derbi biti idealna mera.

3. Packman Bel (kvota 12) je kao jarling na aukciji u Irskoj plaćen 9000 Evra. Kao dvogodac trčao je tri puta u Mađarskoj i jednom se plasirao na četvrto mesto. Zimus ga je od Braće Radukić kupio Raif Omerović. Trčao je četiri puta ove sezone. Dva puta je ušao u nagradu ali oba puta na travnatoj podlozi u Sremskoj Mitrovici i u Bogatiću. Packman Bel je jedno od grla iz ove trke koje nije obezbedilo mesto u start mašini za Derbi što znači da će morati da da sve od sebe kako bi bio deo spektakla.

4. Premier (kvota 25) po kladionici najveći autsajder u trci. Potomak je Bahar Shumaala koji je već dao dva pobednika Derbija u Srbiji. Ovaj lepi tamni zekan vlasništvo je Štale Mladenović. Kao dvogodac je trčao jednom i ostao je bez plasmana. U prvom startu ove sezone došao je drugi iza Fleš Moba na distanci dugoj 1200 metara da bi prethodnog trkačkog dana trčao sa čela i ostao bez plasmana u trci na 1800 metara. Ukoliko neko od favorita kiksne smatramo da može do plasmana.

5. Sony Corleone (kvota 16) potomak pobednika Derbija Aegean Warninga. Konj koji iz trke u trku podiže formu što je i pokazao trijumfom u Šapcu prethodnog trkačkog dana. Ovaj lepi ždrebac u vlasništvu Dragiše Filimonovića spada u red autsajdera što govori i kvota ali svakako ga ne treba otpisati. U njegovom sedlu će kao i prošli put biti džokej Miloš Milojević.

6. Uncs (kvota 2,5) ubedljivi pobednik prvog klasika - "Trajal Stejksa" i trke "Vladislav Ribnikar". Iz Engleske je doneo dve pobede i formu od 72 što je za naše prilike odlično. Porodica Alić je za njega izdvojila 25 000 Gvineja i drugo je najskuplje pojačanje za srpski galop. Verujemo da trener Bojan Šendeković cilja dvostruki trijumf kao što je to bio slučaj u prvoj trci za triplu krunu ali tada je društvo Unksu pravio Trail Hawk koji je sa dve pobede i drugim mestom već ostvario normu za Derbi. 

7. Wolf (kvota 7) šampion dvogodac prethodne sezone u treningu kod Gorana Stanarevića. U "Trajal Stejksu" se plasirao na četvrto mesto odmah iza skupo plaćenih grla koja su stigla iz Engleske. Smatramo da je jedini učesnik ove trke koji može ugroziti veliku trojku u borbi za pehar. Kvota je primamljiva tako da ljubitelji iznenađenja mogu lepo da naplate svoj rizik.

NAŠ TIP: Uncs (kvota 2,5)

TIP ZA HRABRIJE: Wolf (kvota 7)

Kompletnu ponudu sa kvotama za trke na beogradskom hipodromu možete pogledati klikom na ovaj link.

Kompletan program sa hipodroma možete pratiti i u direktnom prenosu na Arena Sport 5 kanalu.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!