Liga Nacija - Engleska za osvetu, Italijani bi rehabilitaciju!

Novosti online

11. 06. 2022. u 11:13

eng

Лига Нација - Енглеска за освету, Италијани би рехабилитацију!

FOTO: AP/Tanjug

Pehar se nije vratio kući, i ko zna kada će. Italija je prošlog leta ostavila Englesku u suzama na "Vemblije", neće se ovoga puta u znatno manje bitno meču Lige Nacija vratiti na mesto uspeha, jer se utakmica zbog kazne igra pred praznim tribinama na "Molinou" stadionu Vulverhemtona.

Engleska je isceđena kao limun, videlo se u Budimpešti, pa i protiv Nemaca. Jasno je i da Liga Nacija u ovom tempu na kraju sezone nikome ne koristi, ali UEFA želi novac i ništa drugo nije bitno.

Selektori su menjali, Sautgejt je najavio promene, čak da bi Kejna koji juri Runijev rekord u broju golova za reprezentaciju mogao od početka da zameni Ejbraham koji za život zarađuje baš u Italiji.

U tim će se vratiti verovatno i Ris Džejms, a trebalo bi da počne Griliš, sa Mauntom i Vest Hemovom senzacijom Bouvenom, to je ofanzivni potencijal koji bi engleski selektor mogao da proveri večeras.

Belingem i Vard-Prouz će zameniti umorne Rajsa i Filipsa, a u odbrani Megvajer će na klupu, Stonsu bi društvo kao centralni bek mogao da pravi Mark Gei koji je debitovao na ovoj akciji. Na gol će po svemu sudeći Arsenalov Ramsdejl:

Engleska:

Ramsdejl

Džejms, Stons, Gei,

Tripije, Belingem, Vord Prauz, Griliš,

Maunt, Kejn (Ejbraham), Boven.

Što se Italijana tiče, za njih je meč važniji. Pre svega jer nemaju Katar na horizontu, Manćini je pomladio tim, posle "Finalissime" su osmorica otišla kući i počelo je stvaranje ekipe za novi ciklus. Odoleli su protiv Nemaca, dobili Mađare, "Molino" će biti veliki ispit, u slučaju pozitivnog rezultata mogli bi da istaknu kandidaturu za završni turnir u teškoj grupi.

Šta će Manćini promeniti u odnosu na tesnu pobedu protiv Mađara?

Donaruma će braniti sigurno, a jedina dilema u odbrani je tek oporavljeni Spinacola ili Dimarko. Pre će bek Rome igrati, sa njim u timu, Italijani su mnogo jači. Desno će veteran Florenci, u srce odbrane Manćini i Aćerbi, što sugeriše na način na koji "Azuri" pristupaju meču, nije vreme za eksperimente.

Režija će biti poverena Tonaliju koji postaje ključi igrač reprezentacije, Lokateli je siguran, a Pesina bi verovatno, takođe zbog više iskustva trebalo da dobije prednost u odnosu na novi izum Sasuola, Fratesija. Kanćeleri je odigrao jednu utakmicu, ovo će biti druga, dok u napadu nema dilema, Skamaka koga će gledati najveći PL klubovi i Kaprari koji je dobru sezonu u Veroni naplatio prvim pozivom među "Azure". Interesantno, pre nešto manje od decenije igrao je za "Azurine", mladu reprezentaciju. Njegovo dugo putovanje od matične Rome, preko Peskare, Intera za koji nikada nije zaigra, Sampdorije, pozajmica, Parmi, Beneventu i na kraju Veroni je završeno priznanjem.

Tradicija upućuje na Italijane, nisu Englezi izuzetak, malo koja reprezentacija ume protiv ovog tima. Italija je prvi put pobedila Englesku u prvoj polovini sedamdesetih, posle toga su lagano preskočili one koji su ih učili fudbalu početkom prošlog stoleća.

Fabio Kapelo je srušio golom u finišu 1973. na Vembliju prokletstvo, od tada Engleska je dobila samo jednom u kvalifikacijama za argentinski Mundijal (ni tada nisu prošli Italijane).

Foto: Profimedia

Stratišta Gordog Albiona protiv "Azura" su velika takmičenja, Mundijali, EP, porazi na penale, najgori svakako prošlog leta. Da ne nabrajamo, ali i kada je delovalo da Engleska ima bolje timove, malo bi toga učinili protiv ovog rivala.

Stereotip je Italiju posmatrati kao fudbalsku dekadenciju, oni to nisu već godinama, od Prandelija, Kontea, preko Manćinija, igraju proaktivan fudbal, sigurno da se neće samo braniti u Midlendsu večeras.

Kako rekosmo Engleska je umornija, obratite pažnju na sastave i sve će vam biti jasno, većina Sautgejtovih igrača su iscrpljeni, do poslednjeg dana klupske sezone su trčali u Evropi i PL. Doduše većina njih će biti na klupi, jednostavno, niko ne može da dočeka (osim kladioničara) da se ova akcija završi i da najbolji odu na odmor.

Italija će sigurno pokušati da zadrži loptu, Tonali je garancija, a Skamaka, osim što je jak, je i brži od engleskih štopera. Čisto sumnjamo da će Sautgejt napasti, za njegova mandata, Englezi primaju malo golova, linije tima su skupljene, insistira se na brzom prenosu lopte i bokovima. Tripije i Ris-Džejms bi mogli da naprave dosta problema Italiji, ali sa druge strane, Manćinijevi vezni igrači mogu da pokrivaju oba smera, nema Berardija koji je slabiji u defanzivi, tim koji izvodi "Manćio" je ratnički i spreman da dobije svaku "ničiju" loptu. Jer, selektor Italije je u tome najbolji, veliki motivator mladih igrača, onih koji se dokazuju, ili onih koji su potcenjeni u domaćoj javnosti. U njegovom timu najmanje je polovina takvih.

Teško je zaista igrati na Englesku u situaciji kada su ovako premoreni, prve kvote su domaće činili velikim favoritom, ali se onda tržište stabilizovalo i kvota na domaće raste. Uzrok je i činjenica da nema publike, da je Italija verovatno motivisanija posle sloma u mundijalskim kvalifikacijama.

Naša prva ideja je bila dupla šansa na Italijane, ali ona je sada manja od prvobithih 1.95. Ipak ostajemo pri opkladi:

2447 Engleska - Italija X2 (1.87)

Uz to, možete da kombinujete, pošto ne verujemo baš u goleadu:

2447 Engleska - Italija 0-1I&0-0-2II (1.53)

AdmiralBet za ovaj derbi kola u ovom krugu kvalifikacija za LN nudi i specijal. Sami ćete se odlučiti za vaše opklade, mi bismo sugerisali ako verujete u Engleze:

97200 Abraham daje gol, pobeda Engleske (3.25)

Što se strelaca tiče, lepa kvota na Bovena.

2447 Jarrod Bowen daje gol (3.95)

Foto: Profimedia

Preporučili bismo:

Manje od 4.5 kartona (1.41) bez publike neka toliko strasti...

Kao i:

Korneri 1 (1.52) Engleska bi zbog stila igre trebalo da ima više kornera.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)