ISTORIJSKA BITKA: Nole ruši "kralja šljake"

M.M.

31. 05. 2022. u 07:34 >> 10:21

NOVAK Đoković i Rafael Nadal sastaće se u četvrtfinalu Rolan Garosa na centralnom terenu Filip Šatrije.

ИСТОРИЈСКА БИТКА: Ноле руши краља шљаке

FOTO: Tanjug/AP

Pariz, 2006. godina, čini se kao jedan sasvim običan dan, očekuju se četvrtfinalni okršaji na terenima Rolan Garosa.

Velika nada svetskog tenisa, dvadesetogodišnji Rafael Nadal kao prepreku ima protivnika čiji talenat mnogi teniski stručnjaci u tom momentu osporavaju, dečak sa imenom Novak Đoković.

Nažalost, meč je kratko trajao, devetnaestogodišnji Srbin predaje zbog povrede pri rezultatu 2-0 za rivala.

Delovao je to kao jedan ne preterano bitan teniski duel, međutim, ispostaviće se, mnogo godina kasnije, "grad svetlosti" je tog dana stvorio najveće rivalstvo svih vremena, rivalstvo koje su svojevremeno u boksu imali Muhamed Ali i Džo Frejzer, ono koje je možda veće i od samog sporta.

Foto AP

Danas, 16 godina kasnije, Nole i Rafa će igrati svoj 59. meč u karijeri. U istom gradu, pred istom poblikom, u istoj fazi takmičenja.

Velikani "belog sporta" u svojim vitrinama kombinovano imaju 171 trofej, od kojih su 41 sa najvećih turnira.

Danas nećemo gledati samo bitku za polufinale, niti za trofej, ovo je borba posle koje bi Novak konačno mogao biti prihvaćen kao najveći teniser svih vremena.

Biće ovo njihov deseti okršaj na ovom turniru, naš teniser je dva puta trijumfovao, poslednji put prošle godine u polufinalu, bio je to pravi teniski čas, svetski broj jedan je tada pokazao da kada je na svom vrhuncu, ne postoji igrač koji ga može zaustaviti, pa čak ni "kralj šljake" na svojoj podlozi.

FOTO: Tanjug/AP

Ispisuje se još jedna teniska bajka, nadamo se sa srećnim krajem, srpski ponos je izdržao mnoge teške momente u ovoj godini, izborio se sa nepravdom i sada će sigurno biti još motivisaniji da pokaže da ga ništa ne može sputati da postane igrač sa najvećim brojem grend slemova.

U Parizu nažalost više nema mesta za obojicu, može ostati samo jedan, a mi verujemo da će Nole po 31. put u karijeri slaviti protiv najvećeg konkurenta i tako staviti tačku na stalnu misteriju oko "večne liste".

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost