PUTOVANJE PO EVROPI: Završnice najjačih košarkaških liga

M.M

25. 05. 2022. u 08:28 >> 16:12

NAŠA redakcija je za svoje čitaoce pripremila analizu tri sjajna košarkaška okršaja

ПУТОВАЊЕ ПО ЕВРОПИ: Завршнице најјачих кошаркашких лига

Foto Tanjug

Počinje nokaut faza ACB prvenstva, Real Madrid ugostiće Manresu, "kraljevi" su regularni deo završili kao drugoplasirani, dok je klub iz Katalonije zauzeo sedmo mesto.

Izabranici Pabla Lasa su za vikend igrali Fajnal-for u Beogradu, u polufinalu su izbacili favorizovanu Barselonu, vicešampioni starog kontinenta su predvođeni Fabijenom Kozerom i Geršonom Jabuseleom odigrali sjajno drugo poluvreme i na kraju trijumfovali sa rezultatom 86-83.

Sjajna rola Nikole Mirotića nije bila dovoljna da se sruši desetostruki prvak Evrope.

Dva dana kasnije Serhio Ljulj i kompanija su izgubili u finalu od Anadolu Efesa, jednostavno nisu imali rešenja za našeg Vasilija Micića.

Domaćin sigurno uzdrman ulazi u ovaj duel, međutim, poseduju veliki kvalitet da bi dopustili kiks protiv ovakvog protivnika.

NAŠ TIP: 1-1 (kvota 1,5)

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Četvrtfinale francuskog prvenstva nam donosi okršaj između Monaka i Strazbura, klub koji sa klupe predvodi naš Saša Obradović ugostiće sedmoplasiranu ekupu iz regularnog dela.

Tim iz Kneževine ima "strašan" sastav, u Evroligi su stigli do plej-ofa, gde su ispali od Olimpijakosa nakon pet utakmica.

Majk Džejms i kompanija poseduju veliki kvalitet, kada god su bili na svom nivou dosta ovakvih utakmica su rešavali čak i do poluvremena.

Naša prognoza je da će "kneževi" povesti sa 1-0 u seriji.

NAŠ TIP: 1-1 (kvota 1,53)

Treća utakmica VTB lige nam donosi susret Zenita i CSKA.

Moskovljani su poveli sa 2-0 u seriji, obe utakmice su bez previše problema realizovali u svoju korist. Izabranici Dimitrisa Itudisa su pre tri dana još jednom dokazali da su "evroligaška ekipa", rezultatom 82-73 su napravili veliku prednost i sada bez previše pritiska mogu napasti "gostujuću tvrđavu".

Zanimljivo je da je u poslednjem meču od postignutih 82 poena,"četverac" Klajburn-Šved-Milutinov-Ver kombinovano ubacio čak 66.

Sa druge strane, u ekipi Zenita jedini se istakao Sergej Karasjov sa 20 pogodaka.

Naša prognoza za danas je da će granica poena na poluvremenu biti prebačena.

NAŠ TIP: +77,5 (kvota 1,8)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)