RANJENI ORLOVI PREKIDAJU NIZ RIO AVEA: Domaćin je 11 utakmica bez poraza

O. M.

17. 05. 2024. u 10:56

BENFIKA je prepustila šampionsku titulu gradskom rivalu Sportingu, a prilično razočaravajuću sezonu "orlovi" zatvaraju gostovanjem Rio Aveu.

РАЊЕНИ ОРЛОВИ ПРЕКИДАЈУ НИЗ РИО АВЕА: Домаћин је 11 утакмица без пораза

Foto: Profimedia

Rio Ave je poslednju sezonu portugalskog šampionata završio na 12. poziciji. Ove takmičarske godine izabranici Luisa Fereire posle 33 odigrana meča nalaze se na desetom mestu sa 36 osvojenih bodova, koliko ima i Žil Visente, samo uz nešto lošiju gol-razliku.

Uprkos tome što je na sredini tabele, Rio Ave se može pohvaliti impresivnim nizom od 11 utakmica bez poraza. Poslednji meč su izgubili od Famalikaa (2:1) sredinom februara. Od tada je Rio Ave vezao čak devet remija i dva trijumfa.

U prošlom kolu su remizirali 2:2 na gostovanju kod Portimonensea. Iako su bili blizu osvajanja sva tri boda jer su golom Renata Pantalona u 85. minutu vodili sa 2:1, domaći su u nadoknadi vremena uspeli da izjednače i osvoje vredan bod u borbi za opstanak u ligi.

S druge strane, Benfika uprkos svim naporima nije uspela da odbrani naslov prvaka.  Benfika je, ako ništa drugo, obezbedila plasman u Ligu šampiona za narednu sezonu.

Kada je reč o evropskim nastupima, očekivanja Benfike su svakako bila mnogo veća. Nisu uspeli da se plasiraju u nokaut fazu Lige šampiona u konkurenciji sa Real Sosijedadom, Interom i Salcburgom, pa su morali da se zadovolje nastavkom takmičenja u Ligi Evrope, gde su stigli do četvrtfinala. Tu ih je eliminisao Marselj posle boljeg izvođenja penala.

U prošlom kolu Benfika je odigrala odličnu utakmicu pred svojim navijačima protiv Aruke. Pokazali su sav svoj veličanstveni napadački potencijal i rutinski slavili sa čak 5:0.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,79)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)