BOLONJA JE SVE BLIŽA ISTORIJSKOM PLASMANU U LIGU ŠAMPIONA: Gosti iz Udina biju potpuno drugačiju bitku od ''crveno-plavih''

V.M.

28. 04. 2024. u 08:00

U obračunu dva tima koja se bore za Ligu šampiona, odnosno opstank, Bolonja će na ''Renato Dal'Ari'' dočekati Udineze (15:00).

БОЛОЊА ЈЕ СВЕ БЛИЖА ИСТОРИЈСКОМ ПЛАСМАНУ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Гости из Удина бију потпуно другачију битку од црвено-плавих

FOTO: Tanjug/AP

Da ja zrela za plasman u Ligu šampiona, Bolonja je pokazala početkom nedelje kada je otišla pred prepune tribine ''Olimpika'' i u dominantnom stilu savladala Romu sa 3:1. Tim trijumfom učvrstila se na četrtom mestu tabele Serije A, a dobra vest za nju je i da peti ide u najjače evropko takmičenje, tako da joj bitna razlika u odnosu na šestoplasiranu Atalantu kojoj beži velikih osam bodova pet kola pre kraja.

Tijago Mota radi fantastičan posao od samog starta sezone i sada je ''crveno-plavima'' ostalo samo da mirno privedu kampanju, što ne bi trebao da bude preveliki problem s obzriom na raspored njih i njihovih konkurenata.

Osovina dobrih nastupa Bolonje su sjajni nastupi na ''Renato Dal'Ari'', na 17 utakmica kod kuće ostvarili su čak 12 pobeda, a uz to su doživeli samo jedan poraz i jedina ekipa koja je uspela da odnese bodova sa simpatičnog stadiona je neprikosnoveni Inter koji je osvojio 20. titulu u istoriji kluba.

Što se tiče Udinezea, on je u velikom problemu i pad forme je došao u najogre moguće vreme za ''zebre''. Osvojili su samo jedan bod na poslednjih pet utakmica i uprava kluba je reagovala novom smenom trenera, pa je Gabrijelea Ćofija zamenio Fabio Kanavaro koji nije dobro započeo svoj mandat.

Kanavaro je debitovao na specifičan način, jer je dovršio utakmicu protiv Rome koja je ranija prekinuta zbog zdravstvenih problema Evana Ndike koji se dobro oporavlja i nije u opasnosti. Ostalo je da se odigra još 20-ak minuta utakmice, Udineze se dobro držao i delovalo je da će osvojiti vredan bod, ali igračima je pala koncentracija u najbitnijem trenutku i ''vučica'' je pogotkom Kristanea u petom minutu sudijske nadoknade došla do čitavog plena.

To je bio još jedan slučaj u kojem je klub iz Udina ipsustio pobedu i ove sezone su ekipa koja je pored Sasuola prosula najviše bodova iz pobedničkih pozicija, čak 21.

Zbog svega navedenog, ''crno-beli'' su pali u zoni ispadanja, a nakon jučeršanjeg trijumfa Frozinonea nad Salernitanom zaostaju tri boda za ''kanarincima'' koji su prvi tim iznad crte, mada im isto toliko beži i šesnaestoplasirana Verona.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Skorupskog, Poša, Lukumija, Kalafiorija, Kristensena, Frojlera, Ebišera, Orsolinija, El Azuzija, Salemakersa, Zirkzea.

Kod gosta je isto loša situacija i meč će propusititi Okoje, Kristensen, Bijo, Perez, Ebuehe, Pajero, Valas, Samaridžć, Kamara, Perejra i Luka.

Sjajne igre Bolonje na svom terenu uz povrede nekoliko prvotimaca Udinezea nam daju veru u keca na ''Renato Dal'Ari''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana