SEVILJA SE OPET IZVLAČI PRED KRAJ SEZONE: Fudbaleri Majorke još sanjaju neosvojeni Kup

O. M.

22. 04. 2024. u 09:28

SEVILjA dočekuje Majorku u poslednjoj utakmici 32. kola španske La lige. Meč se igra na stadionu "Sančez Pishuan" od 21 čas.

СЕВИЉА СЕ ОПЕТ ИЗВЛАЧИ ПРЕД КРАЈ СЕЗОНЕ: Фудбалери Мајорке још сањају неосвојени Куп

Foto: Profimedia

Sevilja traži treću uzastopnu pobedu kojom bi napravila veliki korak ka opstanku, dok bi Majorka porazom ostala na samo šest bodova iznad zone ispadanja.

Bila je ovo još jedna teška sezona za Sevilju u domaćem prvenstvu, ali kao i prošle godine počinju ponovo da igraju kada je najvažnije. Sevilja je u donjem delu tabele i bila je nekoliko bodova iznad zone ispadanja, ali je zabeležila dve uzastopne pobede, protiv Hetafea i Las Palmasa, pa je sada situacija ugodnija.

Nalaze se na 13. mestu sa 34 boda, devet bodova više od Kadiza koji je prvi ispod crte.

Sevilja je bila u dobroj formi poslednjih nedelja. Imaju pet pobeda u poslednjih devet utakmica i samo su Barselona, Real Madrid i Viljareal u boljoj formi od njih.

Pet od poslednjih osam utakmica završilo je sa manje od dva i po gola.

Do kraja sezone Sevilja ima tri utakmice protiv ekipa ispod sebe na tabeli i sve tri utakmice su kod kuće, protiv Majorke, Kadiza i Granade. Te tri utakmice i derbi protiv Betisa su kao finale.

Sevilja nije uspela da postigne gol u samo dve utakmice kod kuće, ali je takođe završila samo dve utakmice bez primljenog gola. Jedanaest od njihovih 15 utakmica kod kuće završeno je u igri "oba tima daju gol".

Posle devetog mesta prošle sezone, Majorka je sada u velikim problemima. Nalaze se na 15. mestu sa 31 bodom i samo su šest bodova iznad zone ispadanja.

Majorka je bez pobede u poslednje tri utakmice u svim takmičenjima, a nedavno je izgubila u finalu Kupa kralja od Atletik Bilbaa. Nisu imali sreće jer su dugo vodili, a onda primili gol i posle izgubili na penale.

Majorka je u mešovitoj formi u La ligi. U poslednjih osam utakmica imaju tri pobede, tri poraza i dva remija. Njihovih poslednjih šest uzastopnih ligaških utakmica završeno je sa manje od dva i po gola.

Majorka se muči u napadu. Sa 25 postignutih golova samo je Kadiz postigao manje golova, ali je njihova odbrana jedna od najboljih u ligi. Primili su 36 golova, a samo šest ekipa manje.

Nisu uspeli da postignu gol u 14 utakmica i opet je samo Kadiz lošiji od njih u ovom parametru. Na devet utakmica nisu primili gol.

Majorka je odlična protiv ekipa iz donjeg dela tabele. U 14 utakmica protiv ekipa od 10. do 20. mesta doživeli su samo jedan poraz! 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,18)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)