BETIS I DALJE U KRIZI, ALI DRUGI IGRAJU ZA NJEGA: Smena trenera urodila plodom u Selti

O. M.

12. 04. 2024. u 10:17

BETIS dočekuje Seltu u utakmici 31. kola španske La lige. Meč se igra od 21 čas na stadionu "Benito Viljamarin" u Sevilji.

БЕТИС И ДАЉЕ У КРИЗИ, АЛИ ДРУГИ ИГРАЈУ ЗА ЊЕГА: Смена тренера уродила плодом у Селти

Foto: EPA

Niz od četiri poraza u La ligi spustio je Betis sa šeste pozicije koja vodi u Evropu na osmu, koja ne donosi ništa. Upravo zbog toga, navijači "zeleno-belih" su prošle subote navijali za Atletik Bilbao u finalu španskog Kupa kralja.

A kada su "lavovi" posle 40 godina osvojili najmasovnije takmičenje u Španiji, time su otvorili vrata Betisu da se ipak na jesen nađe među timovima koji igraju evropske kupove.

To je ipak još daleko od realizacije, jer ima još osam kola do kraja, a za to jedno preostalo mesto u Evropi konkurišu još i Valensija, Osasuna, Hetafe, Viljareal, pa i Las Palmas koji je u poslednje vreme pokvario svoje šanse nizom od šest utakmica bez pobede.

Betis sada zaostaje dva boda za Valensijom od koje je imao pet više početkom marta. Postoje glasine, većinom u italijanskim medijima, da je kriza rezultata Betisa nastala jer glavni trener tima Manuel Pelegrini pregovara sa Romom o angažmanu gde bi zamenio Danijela de Rosija. Izvršni direktor Betisa Ramon Alarkon insistira na tome da Pelegrini ima punu podršku kluba, uprkos najdužem nizu poraza u njegovom mandatu u klubu i potvrđuje da je cilj kluba da ponovo igra u Evropi.

Selta Vigo je ulagala velike nade u iskusnog stručnjaka Rafaela Beniteza od koga su na početku sezone očekivali da im obezbedi povratak u evropski fudbal, ali je saradnja s njim okončana pre mesec dana posle ubedljivog poraza (0:4) od madridskog Reala. Njegov naslednik Klaudio Hiraldez imaće težak posao do kraja prvenstva da zadrži galicijsku ekipu u La ligi.

Za sada mu ide dobro, osvojio je četiri boda iz dve utakmice i to protiv direktnih rivala za ostanak, pa se smena pokazala kao dobar potez uprave kluba i svojevrsna šok-terapija. Čak su se oglasili i pojedini igrači koji su istakli da im odgovara napadačka taktika koju neguje njihov novi šef.

Trenutno je Selta na 17. mestu, sa tri boda više od Kadiza, što deluje zaista neverovatno svakome ko je ove sezone odgledao bar po jednu utakmicu ove dve ekipe. 

Selta je u gostima uspešnija nego kod kuće, ali Betis je na svom terenu ove sezone izgubio samo dve utakmice. Ipak, Selta je pobedila u četiri od poslednjih pet susreta, uključujući i dva na Viljamarinu, a peti je završen bez pobednika.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,84)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave