ARSENAL KORISTI PROBLEME U BAJERNU: Veliki broj prvotimaca Bavaraca je pod upitnikom za jedno od najtežih gostovanja u Evropi

V.M.

09. 04. 2024. u 07:45

VEČERAS ćemo od 21.00 u Londonu gledati prvu utakmicu četvrtfinala Lige šampiona kada Arsenal bude ugostio Bajern iz Minhena.

АРСЕНАЛ КОРИСТИ ПРОБЛЕМЕ У БАЈЕРНУ: Велики број првотимаца Бавараца је под упитником за једно од најтежих гостовања у Европи

FOTO: Tanjug/AP

Nakon dominantnih grupnih faza, oba tima su imala određenih problema u osmini finala. Arsenal je izgubio prvi meč od Porta (0:1), a Bajern je istim rezultatom poražen od Lacija.

Ipak, u revašnima su velikani pokazali svoju veličinu, Bavarci su nošenih Harijem Kejnom rutinski preokrenuli slavivši sa 3:0, dok je Arsenal dosta teže izbacio Porto, boljim izvođenjem jedanaesteraca u kojima je heroj bio golman David Raja koji je odbranio dva udarca sa bele tačke.

Sada će se ovi timovi susresti u četvrtfinalu, a večeras će u centru pažnje biti kapiten engleske reprezentacije Hari Kejn koji se nakon letošnjeg transfera iz Totenhema u Bajern po prvi put vraća u severni London.

Sjajni centarfor tradicionalno igra odlično protiv ''tobdžija'' i sa 13 golova je najbolji strelac u istoriji ''derbija severnog Londona'', a uz to je podelio četiri asistencije, tako da je jasno na koga će domaćini obratiti dodatnu pažnju u ovom dvomeču.

Iako je Arsenal izgubio poslednja četiri dvomeča protiv Bajerna, može se reći da ima ulogu favorita u ovom četvrtfinalu jer iako tradicija nije na njegovoj strani, forma svakako jeste.

Tobdžije se bore za titulu u Premijer ligi gde su trenutno prvi na tabeli i nalaze se u seriji od sedam takmičarskih mečeva bez poraza. Za vreme tog niza ostvarili su čak šest pobeda, a poslednja u nizu bila je ona nad Brajtonom kojom su iskoristili ''kiks'' Liverpula i tako se popeli na prvo mesto najjače lige sveta.

Ono što im daje dodatno samopouzdanje je činjenica da od januara meseca znaju samo za pobede pred svojim navijačima, a uz to vredi napomenuti da nisu primili nijedan gol u Ligi šampiona na ''Emirejtsu'' što dovoljno govori o sjajnom ritmu u kojem se četa Mikela Artete nalazi pred ovaj meč.

To se ne može reći za Bajern kojeg su zadesili silni problemi tokom čitave sezone, a može se reći da su proteklog vikenda i definitivno ''predali'' titulu Leverkuzenu jer su ispustili prednost od dva gola protiv Hajdenhajma (2:3), što je bio prvi put u istoriji kluba da izgube meč nakon što su vodili sa 2:0 protiv novajlije u Bundesligi.

Ipak, Liga šampiona je sada ostala jedini mogući trofej koji Bavarci mogu osvojiti ove sezone, a treba i istaći da su u njoj pružali ubedljivo najbolje partije od samog starta kampanje.

Tradicionalno gledano Bavarci vole da igraju protiv britanskih klubova, redovno ih izbacuju u Ligi šampiona i jedini koji ih je namučio u poslednjih nekoliko godina je Siti koji ih je prošle sezone na putu do titule eliminisao upravo u četvrtfinalu.

Što se tiče izostanaka, Tuhel ima velike probleme sa njima i najavio je da je kvarter prvotimaca Nojer, Pavlović, Sane, Koman pod velikim znakom pitanja, a pored njih će sigurno izostati Sar, Marušić, Boj i Buhman.

Kod domaćina je dosta bolja situacija i jedini koji Arteti neće biti na raspolaganju je već duže vremena povređeni Jurijen Timber.

Smatramo da je zaustavljanje napadačke mašinerije Arsenala (30 golova na poslednjih 10 utakmica) pretežak zadatak za slabašnu odbranu Bavaraca i verujemo da će ''tobdžije'' postići bar dva gola na večerašnjem susretu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: D2+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu