RONALDO I "VITEZOVI" U KRIZI: Argentinska legenda zaustavlja Al Nasr u Ligi šampiona?

O. M.

11. 03. 2024. u 07:45

AL AIN brani čast Ujedinjenih Arapskih Emirata u četvrtfinalu Azijske lige šampiona, a rezultat iz prve utakmice daje im nadu da mogu da priđu korak bliže finalu.

РОНАЛДО И ВИТЕЗОВИ У КРИЗИ: Аргентинска легенда зауставља Ал Наср у Лиги шампиона?

FOTO: Profimedia

Utakmica se igra na Stadionu Univerziteta "Kralj Saud" od 20 časova.

Izabranici Ernana Krespa imaju kapital od 1:0 iz prve utakmcie u Ujedinjenim Arapskim Emiratima protiv Ronaldovog Al Nasra, pa im i remi odgovara da izbore polufinale, u kome je protivnik bolji iz svesaudijskog dvoboja Al Hilal - Al Itihad.

Emiraćani su u četvrtfinale stigli preko uzbečkog Nasafa koji su pobedili sa 2:1 kod kuće, dok je u Karšiju bilo 0:0.

Al Nasr je u pohodu na svoju prvu titulu u ovom takmičenju eliminisao Al Fejhu koju trenira naš Vuk Rašović, a gol brani Vladimir Stojković, pobedama od 1:0 i 2:0. 

Ronaldo i drugovi su u nezgodan čas upali u krizu rezultata, pa može se reći i igre, jer su posle serije od četiri pobede vezali tri utakmice bez slavlja.

Prvo su u triler-meču odigrali neverovatnih 4:4 protiv Al Hazema, koji je čak četiri puta stizao zaostatak od jednog gola, a zatim je usledio poraz od Al Aina u prvom delu dvomeča, da bi konačno izgubili kod kuće od Al Raida sa 3:1. Time je njihov zaostatak za vodećim Al Hilalom otišao na plus 12, a Kristijano Ronaldo nije više siguran na čelu liste strelaca prvenstva, pošto Aleksandar Mitrović zaostaje samo dva gola sada.

Ako ispadnu, biće ovo prvi put da su "vitezovi Nadžda" zaustavljeni pre polufinala od sezone 2018/19.

S druge strane, ekipa Ernana Krespa je trenutno neporažena u 10 uzastopnih mečeva u svim takmičenjima, a plasirala se u finale Liga kupa UAE na penale ranije ove nedelje. Vezali su osam mečeva bez poraza u gostima, a nijednom nisu izgubili u Azijskoj ligi šampiona na strani.

Istina, i izabranici Luisa Kastra neporaženi su kod kuće u Azijskoj ligi šampiona, ali su bez pobede u poslednja dva meča na svom stadionu. Dodatni razlog za pesimizam je što "vitezovi" nikada kod kuće nisu pobedili ekipu iz UAE u nokaut-fazi Azijske lige šampiona.

Al Ain i Al Nasr su se sastali pre tri godine u grupnoj fazi Lige šampiona kada su obe ekipe pobedile u gostima (0:1 i 1:2), ali je na kraju Nasr bio prvi u grupi, a Ain poslednji.

Al Nasr će u ponedeljak igrati bez defanzivca Ajmerika Laportea nakon što je španski reprezentativac isključen u nadoknadi vremena u prvoj utakmici prošle nedelje.

Taliska će biti neizvestan do samog početka zbog problema sa mišićima, Valid Abdula je povredio nogu i malo je verovatno da će nastupiti, dok Ragid el Nadžar neće biti dostupan zbog nepoznate povrede.

Prošlog ponedeljka, David Ospina je prvi put započeo Ligu šampiona na golu Al Nasra ove sezone i njegov oporavak daje malo vere u prolaz Nasra.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,84)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)