SANDERLEND NE IGRA NEREŠENO KOD KUĆE: "Lisice" su u slobodnom padu, ali još se drže na prvom mestu

O. M.

05. 03. 2024. u 10:25

LESTER gostuje Sanderlendu u 36. kolu engleskog Čempionšipa. Utakmica se igra od 20 časova i 45 minuta na "Stadionu svetlosti" u Sanderlendu.

САНДЕРЛЕНД НЕ ИГРА НЕРЕШЕНО КОД КУЋЕ: Лисице су у слободном паду, али још се држе на првом месту

Foto: Profimedia

Lester je u krizi, ali uprkos tri uzastopna poraza opstaje na prvom mestu zahvaljujući velikoj zalihi bodova iz prethodnog razdoblja.

"Lisice" sada imaju samo tri boda više od Ipsviča i pet više od Lidsa, na 11 kola pre kraja regularnog toka najjače druge slige na svetu. S druge strane, Sanderlend je vezao čak četiri poraza i ozbiljno ugrozio svoje šanse da se nađe u plej-ofu za popunu Premijer lige. "Crne mačke" sada zaostaju čak devet bodova za šestoplasiranim Hal sitijem, a isto toliko prednosti imaju nad Stouk sitijem koji je kao 22. na tabeli prvi ispod crte za ispadanje u Ligu 1.

Majk Dods je preuzeo ekipu na polovini ove negativne serije i to je njegov drugi "mandat" na klupi Sanderlenda ove sezone, pošto je prethodno bio vršilac dužnosti u periodu posle otpuštanja Tonija Moubreja do imenovanja Majkla Bila. U tom prvom boravku na klupi "crnih mačaka" zabeležio je dve pobede i poraz, a za ekipu koju je preuzeo odmah je rekao da ima "mnogo stvari koje treba popraviti".

Sanderlend kod kuće igra vrlo direktno, na pobedu ili na poraz, zato i nema remi u 17 utakmica na Stadionu svetlosti od starta sezone.

Uprkos lošoj formi Lester ostaje favorit. Uostalom, "lisice" su nezasluženo izgubile prošlu utakmicu protiv Kvins park rendžersa sa 2:1. Imali su posed lopte od 74 odsto, a odnos udaraca na gol bio je 18-3. Ipak dve trećine pokušaja "policajaca" završilo je u mreži iza Madsa Hermansena, dok je Asmir Begović savladan samo jednom.

Titula prvaka Čempionšipa izgledala je tako izvesno pre samo nekoliko nedelja, a sada se "lisice" suočavaju sa mogućim gubitkom prvog mesta. To se teško može desiti danas jer i u slučaju poraza Ipsvič bi morao da pobedi sa 15 razlike ekipu Bristol sitija da preuzme lidersku poziciju, ali u skorijoj budućnosti nije isključeno.

Tri prvenstvena poraza su izabranici Enca Mareske "presekli" plasmanom u četvrtfinale Ef-Ej kupa, pobedom nad premijerligašem Bornmutom u gostima posle produžetka.

Lester je u prvom delu sezone pobedio sa 1:0. poslednji put u Sanderlendu su igrali 2016. godine u okviru Premijer lige. Tada su "crne mačke" pobedile sa 2:1, ali im ta pobeda nije pomogla da sačuvaju premijerligaški status.

Lester će na ovom meču nastupiti bez povređenog Endidija, dok Majk Dods ima baš dosta problema u sastavu tima. Najbolji strelac Džek Klark izostaće sa treće uzastopne utakmice zbog povrede članka, a njegovo mesto u napadu preuzeće verovatno Džob Belingam, mlađi brat zvezde svetskog fudbala Džuda, koji je ove sezone postigao pet golova, svih pet na Stadionu svetlosti.

Navijači Lestera će se nadati da Enco Marseka ukaže priliku veteranu Džejmiju Vardiju koji je na poslednje četiri utakmice protiv Sanderlenda postigao pet golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 12&|1+||1+ (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!