ROJAL UNION ŽELI "DUPLU KRUNU": Briž u prvoj utakmici pokazao da lider prvenstva nije nepobediv

O. M.

28. 02. 2024. u 11:59

FUDBALERI Briža brane 2:1 iz prve utakmice polufinala belgijskog kupa.

РОЈАЛ УНИОН ЖЕЛИ ДУПЛУ КРУНУ: Бриж у првој утакмици показао да лидер првенства није непобедив

Foto Profimedia

Protivnik im je niko drugi do lider šampionata Belgije Rojal union Sen Žiloa koji je vrlo blizu osvajanja duple krune. U prvenstvu imaju veliku prednost, a u Kupu im nedostaje jedan korak do finala u kome će im verovatni protivnik biti branilac duple krune Antverpen.

Da Union nije nepobediv pokazao je Briž u prvoj utakmici, pobedom, ali još više načinom na koji je ona ostvarena, sa posedom od 61 odsto i gotovo dvostruko većim brojem opasnih napada.

Da je taj poraz uzdrmao "unioniste" govori i podatak da su sledeće dve utakmice odigrali neodlučeno, ali su se posle toga ipak vratili na pobedničku stazu. Eliminisali su Ajntraht u borbi za osminu finala Lige konferencija i pobedili Kortrijk i Standard u prvenstvu, gde sada imaju osam bodova više od Anderlehta i čak 20 više od Briža i Antverpena. 

Ali, ništa još nije gotovo, jer je Rojal union pre dve godine imao pet bodova prednosti na startu plej-ofa, a na kraju zaostao četiri boda za šampionom Brižom.

Klub Briž je na trećem mestu Pro lige, ali gotovo da nema šanse da stigne do prvog jer ima 20 bodova zaostatka. Oni su tim koji prima najmanje golova ove sezone, a prilično su dobri i u napadu.

U prošlom kolu su izgubili od Anderlehta sa 2:1. Vodili su od 19. minuta i odlično kontrolisali meč do 79. minuta, kada je Anderleht postigao izjednačujući gol. U poslednjim minutima gosti su ponovo bili precizni i odneli sva tri boda kući.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,88)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU PODKASTA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave