REAL OSLABLJEN: "Kraljevići" bez najboljeg strelca i igrača idu na noge Lajpcigu

O. M.

13. 02. 2024. u 15:25 >> 15:25

REAL MADRID gostuje ekipi Red bul Lajpcig u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

РЕАЛ ОСЛАБЉЕН: Краљевићи без најбољег стрелца и играча иду на ноге Лајпцигу

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra od 21 čas na stadionu "RB arena" u Lajpcigu. Revanš je na programu 6. marta na stadionu "Santjago Bernabeu" u Madridu.

Tim Marka Rouza plasirao se u narednu fazu takmičenja kao drugi u grupi G sa 12 bodova, šest manje od prvoplasiranog Mančester sitija, a osam više od Jang bojsa, dok je poslednju poziciju zauzeo šampion Srbije Crvena zvezda. Nemački tim je grupu završio sa četiri pobede i dva poraza. Oba puta je poražen od šampiona Evrope i pobedio sve ostale utakmice, dok je ukupna gol-razlika bila 13:10.

U Bundesligi, posle 16 odigranih kola, Lajpcig zauzima četvrtu poziciju sa 33 osvojena boda, šest više od petoplasirane Borusije Dortmund. Najbolji strelac tima je Lois Openda sa 11 postignutih golova, uz četiri asistencije.

Lajpcig je prethodne sezone u Ligi šampiona eliminisan u ovoj fazi takmičenja od potonjeg šampiona Evrope Mančester sitija, ukupnim rezultatom 8:1.

Njihov najveći uspeh do sada je polufinale koje su dosegli u sezoni 2019/20, gde su poraženi od Pari Sen Žermena sa 3:0. To je bila ona sezona po skraćenom sistemu zbog korone pa se igrala samo jedna utakmica.

Real Madrid je u grupi C osvojio maksimalnih 18 poena u konkurenciji Napolija, Brage i Union Berlina, uz gol-razliku 16:7.

"Kraljevići" su nadmoćni i u La ligi, iako nemaju stoodstotan učinak. Prvi su na tabeli sa 61 bodom, pet više od najprijatnijeg iznenađenja Đirone, koju su za vikend "isprašili" sa 4:0. Jedini poraz u prvenstvu doživeli su od gradskog rivala Atletika, koji ih je porazio i u Kupu kralja.

Najbolji strelac tima je Džud Belingam sa 13 golova koji je i najbolji strelac lige. Sjajni Englez neće igrati večeras zbog povrede članka koju je zaradio protiv Đirone. Ta povreda, međutim, nije ga sprečila da postigne treći gol u pobedi Reala na toj utakmici (postigao je i drugi, ali tada još nije bio povređen), ali je ubrzo posle toga morao da napusti teren.

I Real je, poput današnjeg protivnika, u prošloj sezoni Lige šampiona ispao od potonjeg šampiona Mančester sitija. Sezonu ranije "blankosi" su podigli trofej savladavši u finalu Liverpul sa 1:0.

Real Madrid i Lajpcig su se sastali u grupnoj fazi Lige šampiona 2021/22. Real je u Madridu pobedio sa 2:0, a Lajpcig u Nemačkoj 3:2. 

Real je već duže vreme bez usluga Tiba Kurtoe, Davida Alabe i Edera Militaa, a za današnji meč neizvestan je i Kamavinga. U redovima nemačkog kluba pod znakom pitanja su Dani Olmo i Vili Orban.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&3+ (2,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!