OBRAČUN GORNJEG I DONJEG DOMA BUNDELSIGE: ''Švabe'' se nadaju plasmanu u Ligu šampiona

V.M.

11. 02. 2024. u 10:05

OD 15 časova i 30 minuta u okviru 21. kola nemačke Bundeslige fudbaleri Štutgarta će ''MHP areni'' ugostiti Majnc.

ОБРАЧУН ГОРЊЕГ И ДОЊЕГ ДОМА БУНДЕЛСИГЕ: Швабе се надају пласману у Лигу шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Ovo će biti obračun timova koji biju potpuno drugačija bitke. Domaćin je treći na tabeli i nada se plasmanu u Ligu šampiona posle punih 14 godina, dok je sa druge strane Majnc u velikom problemu, pretposlednji je na tabeli i preti mu ispadanje iz elite čiji je član od sezone 2009/10.

Nakon dva uzastopna poraza početkom drugog dela kampanje, Štutgart se konsolidovao i ostvario je dve prvenstvene pobede. Prvo je bio ubedljiv protiv Lajpciga (5:2), a zatim je bez većih problema odneo tri boda sa gostovanja Frajburgu (3:1).

Na taj način zadržao se u vrhu tabele, a danas ima priliku da se trećim uzastopnim trijumfom u Bundelsigi odmakne na plus šest u odnosu na petoplasirani Lajpcig.

''Švabe'' su preko nedelje imale obaveze u kupu, gostovale su Leverkuzenu i čak dva puta su imal prednost, ali nisu uspele da je sačuvaju i na kraju su poraženi pogotkom Džonatana Taha u samoj završnici meča (2:3).

Što se tiče gostiju, oni imaju košmarnu sezonu i zaostaju čak devet bodova za Union Berlinom koji je prvi tim u ''sigurnoj luci''.

Dovoljno o nastupima ''nulfunfera'' govori to da su ostvarili samo jednu pobedu na uvodnih 20 mečeva.

Na prvom ovosezonskom međusobnom duelu koji je odigran sredinom septembra Štutgart je slavio sa 3:1, a očekujemo da će to i danas učiniti na ''MHP areni''.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,83)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!