SITI POBEDOM PREUZIMA PRVO MESTO: Na ''Etihad'' dolazi gradski rival glavnog konkurenta ''građana'' u borbi za titulu

V.M.

10. 02. 2024. u 07:41

NA otvaranju 24. kola domaćini će imati priliku da se konačno ''popnu'' na vrh tabele kada od 13:30 budu ugostili ekipu Evertona.

СИТИ ПОБЕДОМ ПРЕУЗИМА ПРВО МЕСТО: На Етихад долази градски ривал главног конкурента грађана у борби за титулу

Foto: Profimedia

Porazom Liverpula od Arsenala proteklog vikenda otvorila se šansa Sitiju da pretekne glavnog rivala u borbi za titulu i da nakon dugo vremena preuzme prvo mesto na tabeli.

Prvi korak je načinio u ponedeljak kada je na gostovanju u prestonici posle preokreta u režiji trostrukog strelca Fila Fodena savladao Brentford (3:1) i tako smanjio zaostatak u odnosu na vodeće redse na dva boda.

Sve što mu preostaje je da danas pred svojim navijačima pobedi njigovog gradskog rivala, ekipu Evertona koja ne bi trebala da predstavlja veliki problem četi Pepa Gvardiole.

Španac je ponovo naštelovao svoje izabranike koji su uhvatili prepoznatljiv zalet u poslednje vreme i današnji susret dočekuju u seriji od devet vezanih pobeda u svim takmičenjima.

Od tih devet trijumfa, pet je ostvareno u Premijer ligi, a posebno je impresivno to što su na četiri od pet mečeva tresli mrežu protivnika barem tri puta.

Ako na sve to dodamo da se u sastav vratio Erling Holand koji je bio dugo odsutan zbog povrede, jasno je da su ''građani'' glavni kandidati za osvajanje četvrte Premijer lige u nizu.

Potpuno drugačiju bitku bije Everton, koji se nalazi u zoni ispadanja i zaostaje jedan, odnoso dva boda za Lutonom i Notingemom koji su prvi timovi iznad crte.

Težak je zadatak pred Šonom Dajšom čija ekipa ima dosta težak raspored u narednom periodu i pet od sledećih šest ligaških utakmica igraće sa timovima iz gornjeg dela tabele.

Forma takođe nije na strani ''karamela'' koje su zapale u krizu i na poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima ostvarile su samo jednu pobedu.

Glavni problem u tom periodu je napadačka igra ekipe koja kao da je ''nestala''. Malo su popravili utisak u remiju sa Totenhemom proteklog vikenda (2:2), ali pre tog susreta su na devet vezanih mečeva postizali jedan ili nijedan gol.

Što se tiče istorijata međusobnih duela, tradicija je na strani Sitija koji je slavio na četiri od poslednjih pet duela ovih timova, uključujući trijumf iz prvog dela sezone od 3:1 na ''Gudisonu''.

Ako pogledamo izostanke domaćin nema problem sa njima, dok će kod gosta meč propustiti Danžuma i Gomeš.

Sve sem rutinskog trijumfa Sitija bi bilo veliko iznenađenje na otvaranju 24. kola Premijer lige.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)