''VILA PARK'' JE NEOSVOJIVA TVRĐAVA OVE SEZONE: Birmingemski ''lavovi'' su spremni da se osvete posrnulom NJukaslu

V.M.

30. 01. 2024. u 08:50

U 22. kolu Premijer lige birmingemski lavovi će na ''Vila parku'' ugostiti ekipu Njukasla (21.15).

ВИЛА ПАРК ЈЕ НЕОСВОЈИВА ТВРЂАВА ОВЕ СЕЗОНЕ: Бирмингемски лавови су спремни да се освете посрнулом Њукаслу

Foto: EPA-EFE/Tolga Akmen

Iako je počela da posrće u poslednje vreme, Aston vila se i dalje nalazi u vrhu tabele Premijer lige i trenutno je četvrta sa pet bodova zaostatka u odnosu na vodeći Liverpul.

Na proteklih šest utakmica lavovi su ostvarili samo dve pobede, ali blagi pad forme je bio očekivan za domaćina koji je igrao iznad svojih očekivanja u prvom delu sezone.

Zanimljivo je da do pre deset dana Aston vila nije nijednom remizirala bez golova ove sezone, a od tada je to učinila dva puta. Prvo protiv Evertona u Premijer ligi, a zatim i sa Čelsijem u četvrtom kolu FA kupa.

To je malo zabrinulo navijače koji su navikli na napadački fudbal koji forsira Unaj Emeri, ali treba napomenuti da su te utakmice odigrane na gostovanjima na kojim se Vila baš muči tokom čitave kampanje i fudbaleri domaćina će biti jako srećni što se vraćaju na ''Vila park'' sa kojeg niko nije odneo tri boda.

Vila je do sada odigrala 17 utakmica kod kuće u Premijer ligi, kup takmičenjima ili Ligi Evrope i upisala je neverovatnih 16 pobeda uz samo jedan remi, sa Šefild junajtedom (1:1).

Sa druge strane, Njukasl je bio uspešniji proteklog vikend kada je u FA kupu savladao Fulam sa 2:0 što bi trebalo da malo podigne atmosferu u ekipi nakon serije katastrofalnih nastupa u Premijer ligi.

Svrake su poražene na poslednja četiri ligaška duela i pali su na deveto mesto, a ako dožive novi neuspeh, nije isključeno da će sa naći u donjem delu tabele.

Ono što je najveći problem za ''crno-bele'' su katastrofalni nastupi na gostovanjima, jedina ekipa koju su uspeli da pobeda na strani je Šefild i ukupno su osvojili mizernih pet bodova na deset gostovanja u najjačoj ligi sveta ove sezone.

Takođe, finansijski fer-plej muči Njukasl koji ne može da dovodi igrače pre nego što ne proda neke i na Ediju Hauu je da pokuša da probudi ekipu koja ne uspeva da ponovi uspehe iz prošle sezone koju je završila na četvrtom mestu.

Što se tiče izostanaka u goroj je situaciji Njuka koja je u Birmingem došla bez Tonalija, Popupa, Žoelintona, Andersona, Viloka Barnsa i Targeta, dok su pod upitnikom britanski internacionalci Vilson i Lasel, kao i Migel Almiron.

Nešto je bolja situacija kod domaćina jer će meč propustiti ''samo'' četiri fudbalera, Buednija, Duran, Mings i Traore, a neizvesno je da li će nastupiti Dinj i Tores.

Njukasl je u prvom kolu ''razvalio'' Aston vilu sa 5:1 na ''Sent Džejmsis parku'', ali situacija je sada potpuno drugačija i mi verujemo da je došlo vreme za osvetu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!