"DUPLA KRUNA" POLAKO SPADA ANTVERPENU: Domaćinu Kup "smeta" u borbi za opstanak

O. M.

17. 01. 2024. u 12:28

ANTVERPEN gostuje Levenu u četvrtini finala Kupa Belgije. Utakmica se igra na stadionu "Den Dref" u Heverleu od 18 časova i 30 minuta.

ДУПЛА КРУНА ПОЛАКО СПАДА АНТВЕРПЕНУ: Домаћину Куп смета у борби за опстанак

Foto Profimedia

Branilac belgijske duple krune možda neće uspeti da odbrani titulu šampiona (mada nije sve izgubljeno jer je prvenstvo daleko od rešenog), ali u Kupu mu za sada dobro ide.

Antverpen je u prvom kolu sa 4:1 savladao Lirs, a u drugom sa 5:3 Šarlrou. Raspored ide naruku braniocu pehara, pošto su tri trenutno najbolje ekipe u Ligi, Rojal Union, Anderleht i Klub Briž (već prošao u polufinale eliminisavši Gent), svi u gornjoj polovini žreba, a "starom majstoru" ostaju na putu do finala Ostende ili Molenbek.

Ali zato u prvenstvu ne ide pa ne ide. Antverpen je osvojio samo dva boda u poslednja tri kola i taman kad je uhvatio priključak sa vodećima, opet je pao. 

Zaostatak od 12 bodova nije toliko strašan sam po sebi, jer se bodovi u plej-ofu polove, ali je sada ozbiljno ugrožen plasman Van Bomelovih pulena u "ligu za šampiona" jer su samo na bod od ispadanja u plej-in za Ligu Evrope.

U prošlom kolu doživeli su težak poraz na gostovanju Genku, a pre toga nisu uspeli da pobede Vesterlo (2:2) i Anderleht (1:1). Poslednju pobedu u ligi ostvarili su početkom decembra nad Serkl Brižom.

Leven je u zoni ispadanja, a u prošlom kolu su prekinuli seriju od osam utakmica bez pobede. U Kupu su tek na penale eliminisali niželigaša Nokea, a čini se da im ovo takmičenje samo smeta u borbi za opstanak.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,67)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)