ARAPSKI DERBI U GRUPI F: "Zalivski Brazilci" se nadaju čudu protiv "zelenih sokolova"

O. M.

16. 01. 2024. u 14:52 >> 14:52

OMAN je autsajder u utakmici prvog kola F grupe Azijskog kupa.

АРАПСКИ ДЕРБИ У ГРУПИ Ф: Заливски Бразилци се надају чуду против зелених соколова

TANJUG/AP

 

Susret je zakazan za 18 časova i 30 minuta na "Kalifa internešenel" stadionu u Al Rajanu,na kome se igrao meč za treće mesto na poslednjem Mundijalu.

Biće ovo peto učešće za "zalivske Brazilce" koji će pokušati da ponove uspeh sa prethodnog šampionata kada su ušli u osminu finala. S druge strani, Saudijska Arabija je imala svoj zlatni period od 1984. do 2007. godine kada je iz sedam nastupa igrala šest finala i osvojila tri titule. 

Od tada je usledio pad "zelenih sokolova", a država čini sve da vrati fudbal na velika vrata u Saudijsku Arabiju. Počelo je dovođenjem zvučnih igrača u domaću ligu, a veliki bum se tek očekuje posle 2034. godine, kada će ova zemlja biti domaćin Mundijala.

Saudijska Arabija je posle šokantne pobede nad Argentinom na poslednjem mundijalu imala ozbiljan pad u rezultatima, pošto je u narednih 11 utakmica uspela da pobedi samo Jemen, ali je od početka kvalifikacija za naredno Svetsko prvenstvo ušla u pozitivnu seriju od pet utakmica bez poraza i bez primljenog gola.

Oman je ostvario tri pobede i poraz u svoje poslednje četiri utakmice, ali navijače ove reprezentacije ozbiljno treba da zabrine što je taj poraz došao od Kirgistana, jednog od protivnika u grupnoj fazi, koji takmičenje otvara utakmicom protiv Tajlanda.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,95)

POGLEDAJTE SPECIJAL "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)