BITKA ZA TITULU SE NASTAVLJA: Đirona se trijumfom pred svojim navijačima vraća na prvo mesto

V.M.

18. 12. 2023. u 11:38 >> 11:38

U poslednjoj utakmici 17. kola Primere, Đirona će pokušati da zabeleži 14. pobedu u dosadašnjoj neverovatnoj kampanji kada u ponedeljak uveče dočeka Alaves na ''Montiliviju'' (21.00).

БИТКА ЗА ТИТУЛУ СЕ НАСТАВЉА: Ђирона се тријумфом пред својим навијачима враћа на прво место

FOTO: Profimedia

Domaćin je proteklog vikenda istakao ozbiljnu kandidaturu za sam vrh tabele, kada je u velikom derbiju otišao na ''Monžuik'' i ubedljivo savladao Barselonu sa 4:2. Čak četiri različita strelca su tresla mrežu za ''crveno-bele'' koji su na taj način pogurali svoj tim do prvog mesta koje im je sinoć preoteo Real pobedom nad Viljarealom i sada je red na Đironu da ''uzvrati udarac''.

Katalonci imaju najbolji napad u La ligi ove sezone i pronašli su mrežu čak 38 puta na uvodnih 16 utakmica, a najviše zasluge idu ukrajinskom centarforu Dovbiku koji je najbolji strelac tima sa osam postignutih pogodaka.

Đirona je tek u svojoj četvrtoj kampanji u eliti, a njen najbolji plasman je 10. mesto, što je postigla u sezonama 2017/18. i 2022/23, ali njene pristalice trenutno sanjaju o tituli.

Ekipa će ovaj meč dočekati u nizu od tri uzastopne pobede, a generalno gledano tokom čitavog prvenstva su doživeli samo jedan poraz kada je krajem septembra bolji od njih bio Real, ali nakon toga su ostvarili impresivnih devet trijumfa uz remi sa Bilbaom.

Sa druge strane, Alaves se ove sezone vratio u La ligu i cilj mu je da se zadrži u eliti. Može se reći da mu dobro ide jer je trenutno 13. na tabeli sa 16 osvojenih bodova, ali mesta za opuštanje njema jer ima samo tri poena više od Kadiza koji je prvi tim ispod crte, što dovoljno govori o ''gužvi'' u donjem domu španskog prvenstva.

Veliki problem za Baskijce ove sezone je davanje golova, napad im se baš muči i sa 14 postignutih pogodaka imaju jedan od najgorih napada u La ligi.

Proteklog vikenda izgubili su od Las Palamasa pred svojim navijačima (0:1), a raspored do kraja kalendarske godine nije povoljan po njih jer nakon Đirone igraju sa Realom, tako da nije nemoguće da 2023. godinu završe sa tri vezana poraza.

Poslednji put kada su se večerašnji rivali sastali bilo je u maju 2019. i tada je Alaves slavio sa 2:1.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez legende kluba Stuanija, Garsije, Erere, Roke, Vilje i Jastina.

Što se tiče gosta, oni su u Kataloniju doputovali bez Simeonea, Sedlara i Abkara.

Očekujemo da Đirona rutinski odradi posao pred svojim navijačima i tako se vrati na čelo tabele.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)