SIMEONE NAJVIŠE VOLI OVAKVE UTAKMICE: Atletiku bod dovoljan da sačuva prvo mesto u grupi ''E''

V.M.

13. 12. 2023. u 09:24

U poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona dva provplasirana tima grupe ''E'' će se sastati na ''Vanda metropolitanu'' kada Atletiko Madrid dočeka Lacio (21:00).

СИМЕОНЕ НАЈВИШЕ ВОЛИ ОВАКВЕ УТАКМИЦЕ: Атлетику бод довољан да сачува прво место у групи Е

Foto Profimedia

Nakon prošlogodišnjeg fijaska i ispadanja u grupnoj fazi, ''jorgandžije'' se vraćaju u nokaut fazu Lige šampiona. Bez poraza su u dosadašnjem toku takmičenja i kao prvoplasirani u grupi dočekuju poslednje kolo.

Imaju bod više od današnjeg rivala, tako da je matematika jasna za četu Čola Simeonea kojoj će bod biti dovoljan da sačuva prvu poziciju i tako dobije lakšeg rivala u osmini finala.

Argentinac je poznat kao defanzivan stručnjak i godinama njegov Atletiko važi za jednu od defanzivno najboljih ekipa u Evropi i iskusni stručnjak uživa da vodi ovakve mečeve.

Generalno gledano, domaćini igraju veoma dobro ove sezone. Nalaze se u borbi za prvo mesto u La ligi, zaostaju sedam bodova za vodećom Đironom od koje su odigrali meč manje i imaju priliku da po prvi put od sezone 2016/17 zauzmu prvo mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

Dodatno samopouzdanje da će to učini daje im činjenica da su perfektni na svom ''Vanda metropolitanu'' ove sezone i deset odigranih mečeva pred svojim navijačima ostvarili su isto toliko pobeda.

U prestonicu dolazi Lacio koji igra katastrofalno u prvenstvu, ali mu odlilno ide u najjačem evropskom takmičenju. 

''Nebeskoplavi'' su prezadovoljni samim plasmanom u nokaut fazu, ali kada je prilika već tu pokušaće da osvoje tri boda i tako preuzmu prvo mesto od večerašnjeg rivala.

Izabranici Mauricija Sarija su doživeli samo jedan poraz u dosadašnjem toku takmičenja kada je Fejenord bio bolji od njih u Roterdamu, a pored njega su ostvarili tri pobede uz remi sa Atletikom iz prvog kola (2:2).

Ipak, igre u gostima nisu jača strana ovoj ekipi koja je za vikend remijem sa Veronom (1:1) prekinula seriju od tri vezan poraza izvan ''Olimpika''.

Lacio je poveo na tom meču preko Zakanjija, ali nije uspeo da sačuva prednost i tako je nastavio sa slabim partijama u Seriji A na čijoj tabeli zauzima veoma loše deseto mesto.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Bariosa, Lemara i Vitola, dok sa druge strane gosti ne mogu da računaju na Isaksena, Romanjolija i Rovele dok su pod znakom pitanja Patrik i Adam Marušić.

Očekujemo jedan tvrd meč u kojem će Atletiko sačuvati prvo mesto.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu