DERBI DANA U PREMIJER LIGI: Mančester siti dočekuje povredama ''raščerupane'' pevce

V.M.

03. 12. 2023. u 07:40

U jednom od mnogih derbija ove nedelje, fudbaleri Mančester sitija će na ''Etihadu'' ugostiti Totenhem koji je u velikom padu forme (17:30).

ДЕРБИ ДАНА У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ: Манчестер сити дочекује повредама рашчерупане певце

Tanjug/AP

Nakon bajnog starta sezone, najboljeg u istoriji kluba, sve je krenulo po zlu za Totenhem koji je doživeo tri uzastopna poraza, a najveći razlog za to su brojni izostanci prvotimaca koji su nosili igru ekipe u uvodnom delu prvenstva. Poslednji u nizu koji će to pokušati da iskoristi je Mančester siti koji zaostaje četiri boda za liderom Arsenalom i mora da trijumfuje kako bi održao korak za ''tobdžijama''.

Domaćini su proteklog vikenda ispustili prvo mesto nakon još jednog remija koji su odigrali sa Liverpulom. Dominirali su na tom meču i poveli preko Erlinga Holanda, ali nisu uspeli da ''zatvore'' utakmicu drugim pogotkom i kazna je došla u vidu maestralnog udarca Trenta Aleksandera Arnolda koji je sa ivice kaznenog prostora postavio konačnih 1:1.

Na taj način Siti je dozvolio Arsenalu da ga pretekne na tabeli, a ekipa iz prestnice se dodatno odmakla ''građanima'' jučerašnjim trijumfom nad Vulverhemptonom, tako da pravo ne grešku ne postoji.

Silovit napad čete Pepa Gvardiole će ponovo biti od ključnog značaja za rezultat, a ovaj meč deluje kao baš onaj u kojem bi mogli da se raspucaju jer Totenhem dolazi na ''Etihad'' bez štoperskog tandema Van de Ven-Romero za koji ne postoji adekvatna zamena.

Iako su bez brojnog poja prvotimaca poput Medisona, Sara, Bentankura i pomenutih defanzivanaca, gosti ne menjaju svoju fudbalsku filozofiju i to smo videli na susretu sa Aston vilom koji su nesretno izgubili proteklgog vikenda (1:2).

Apsolutno su dominirali tokom čitavog meča, ali su propustili veliki broj šansi što su ''birmingemski lavovi'' iskoristili i tako ih istisnuli iz top 4 na tabeli Premijer lige.

Ipak, ako postoji neka ekipa koja ume da igra protiv Mančester sitija to je onda Totenhem koji je Pepu Gvardioli naneo najviše poraza od svih timova od kada je preuzeo građane (šest).

Prošle sezone oba tima su slavila na međusobnim duelima, građani su bili bolji na ''Etihadu'' sa 4:2 iako su gubili sa 0:2, dok su ''pevci'' slavili pred svojim navijačima rezultatom 1:0.

Lista povređenih igrača nije toliko velika kod domaćina koji će sigurno biti bez Kevina de Brujnea, a pod upitnikom su Nunješ i Mateo Kovačić.

Goleade su redovna pojava kada ovi timovi igraju na ''Etihadu'', a kako su oba trenera najavila ofanzivan fudbal očekujemo da se i ove nedelje mreže tresu u velikom broju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1&3+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)