ARSENAL ČUVA PRVO MESTO: ''Tobdžije'' ne bi trebale imati problema protiv ''osakaćenih'' vukova

V.M.

02. 12. 2023. u 07:30

NOVOPEČENI lider Premijer lige će od 16 časova na ''Emirejtsu'' dočekati ekipu Vulverhemptona.

АРСЕНАЛ ЧУВА ПРВО МЕСТО: Тобџије не би требале имати проблема против осакаћених вукова

FOTO: Tanjug/AP

Nakon dva uvodna poraza od Njukasla i Vest Hema početkom novembra, Arsenal je okrenuo novi list i ostvario četiri uzastopne pobede u svim takmičenjima (po dve u Premijer ligi i Ligi šampiona).

Poslednju u nizu upisali su sredinom nedelje kada su demolirali Lans na ''Emirejtsu'' sa 6:0, a dovoljno o dominaciji ''tobdžija'' na tom meču govori činjenica da su na kraju prvog dela igre vodili sa 5:0, tako da su u drugom poluvremenu u igru ušli igrači koji ne dobijaju često šansu poput Kivijora, Nelsona i Žoržinja koji je sa bele tačke postavio konačnih 6:0.

Tim trijmfom Arsenal je osigurao prvo mesto u grupi ''B'' i naći će se u osmini finala najjačeg evropskog takmičenja po prvi put još od sezone 2016/17.

Što se tiče Premijer lige, tu je četa Mikela Artete proteklog vikenda pobedom nad gradskim rivalom Brentfordom zauzela prvo mesto, a do nje ju je doveo osporavani Kaj Haverc kojem je to bio prvi gol iz igre posle 30 utakmica.

Pored potentnog napada, jedna od glavnih odlika ekipe iz prestonice je sjajna defanziva. Primili su najmanje golova u čitavoj ligi (deset), a uz to imaju i najviše sačuvanih mreža u Premijer ligi ove sezone (šest).

Velika je gužva u vrhu engleskog prvenstva, a dovoljno o tome govori činjenica da Arsenal ima četiri boda prednosti u odnosu na Totenhem koji zauzima peto mesto, tako da pravo na ''kiks'' ne postoji.

Do njega ne bi trebalo doći jer domaćini igraju veoma dobro pred svojim navijačima ove sezone, sakupili su 17 bodova na sedam utakmica, a uz to se nalaze u seriji od četiri vezana trijumfa nad današnjim rivalom.

Sa druge strane, Vulvsi su u prošlom kolu po ko zna koji put bili u centru VAR kontroverze, koji ga je koštao dosta bodova  ove sezone.

Vulverhempton i Fulam su odigrali jedan od zanimljivijih mečeva proteklgog ponedeljka, viđena su čak tri penala, dobar fudbal i veliki broj šansi, a na kraju su kolibari slavili pogotokom Vilijana sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi (3:2).

Menadžer gostujuće ekipe Gari O'Nil je bio vidno nezadovoljan suđenjem nakon meča, a njegov ionako loš odnos sa VAR-om je pogoršala činjenica da je njegova četa tri puta oštećena na tom meču lošim sudijskim odlukama.

Usledilo je novo izvinjenje sudijske asocijacije zbog grešaka prvog sudije Salizburija, ipak to neće vratiti bodove vukovima koji bi mogli biti u gornjem domu tabele da su imali više sreće, ali i dalje zauzimaju zadovoljavajuće 12. mesto.

Vulverhemtpon je ove sezone pokazao da može da se nosi sa velikim ekipama, savladao je Siti i Totenhem, a uz to je doživeo nesrećne poraze od Junajteda i Liverpula, ali teško da će danas doći do iznenađenja pošto će biti bez nosilaca igre poput vezista Lemine i Gomeša, Aita Nurija i već duže povređenog Pedra Neta.

Kod Arsenala nema toliko problema sa izostancima, jedino zvučnije ime na tribinama biće Tomas Parti kojem će se pridužiti Timber, Vieira i Smit-Rou.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu