BORBA ZA LIGU ŠAMPIONA: Branilac titule prevođen novim trenerom ide na noge ''boginji provincije''

V.M.

25. 11. 2023. u 10:55

U 14. kolu Serije A se veliki broj kvalitetnih mečeva, a jedan od njih svakako je onaj na ''Gevis stadionu'' gde će Atalanta od 18 časova dočekati Napoli.

БОРБА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Бранилац титуле превођен новим тренером иде на ноге богињи провинције

Tanjug/ap

Atalanta je propustila priliku da preskoči Napoli na tabeli Serije A pošto je pred pauzu jedva osvojila bod protiv Udinezea  zahvaljujući pogtoku Edersona u sudijskoj nadoknadi.

Na taj način nisu u potpunosti iskoristili poraz Napolija od Empolija (0:1), tako da i dalje zaostaju jedan bod za današnjim rivalom koji zauzima četvrto mesto, poslednje koje vodi u Ligu šampiona.

Boginja provincije je promenila stil igre ove sezone i više je foksuranija na defanzivu koja igra na visokom nivou, pogotov pred svojim navijačima. Naime, na Gevis stadionu su odigrali sedam mečeva i jedini koji je uspeo da im zatrese mrežu je Inter koji je trenutni lider Serije A.

Na tih sedam mečeva Atalanta je ostvarila pet pobeda uz poraz i remi, tako da sa određenom dozom samopozdanja dočekuje branioca titule u Bergamu.

Mandat Rudija Garsije u Napoliju okončan je nakon samo 16 takmičarskih mečeva, Francuz se nije dobro snašao u Napulju, a kap koja je prelila čašu bila je šokantan poraz od Empolija (0:1) na svom terenu, zbog čega su ostali deset bodova iza vodećeg Intera.

Iako je poznato da ne voli dva puta da dovodi iste menadžere, Aurelio De Laurentis se opredelio za Valtera Macarija sa kojim je dogovorena saradnja do kraja sezone.

Iskusni Italijan je dosta dobro vodio goste od 2009. do 2013. godine i uspeo je da osvoji kup sa Napolitancima, a sada će imati zadatak da prodrma ekipu koja igra ispod očekivanja i na poslednja četiri susreta je ostvarila samo jednu pobedu.

Što se tiče međusobnih duela, u prednosti je Napoli koji je slavio na poslednja tri susreta sa Atalantom (3:1, 2:1, 2:0).

Verujemo da ćemo gledati jedan zanimljiv meč između dve ujednačene ekipe i tipujemo podelu bodova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X (kvota 3,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!