KAKVA DRAMATIČNA BORBA ZA TITULU: ''Usamljena zvezda'' ima priliku da se vrati na prvo mesto!

V.M.

23. 11. 2023. u 12:27 >> 12:27

U zaostaloj utakmici 29. kola brazilske Serije A, fudbaleri Fortaleze će dočekati Botafogo (23.00).

КАКВА ДРАМАТИЧНА БОРБА ЗА ТИТУЛУ: Усамљена звезда има прилику да се врати на прво место!

Foto: Profimedia

Gosti su pred početak novembra delovali kao izgledni šampioni jer su imali dvocifrenu prednost u odnosu na najbliže pratioce, ali od tada se nalaze u katastrofalnoj formi i na poslednjih šest utakmica su osvojili samo dva boda.

Za vreme te negativne serije Botafogo je na neverovatan način gubio poene, protiv Palmeirasa i Gremija je imao tri, odnosno dva gola prednosti na poluvremenu, ali je gubio obe utakmice rezultatom 3:4.

Zbog svega toga pao je na drugo mesto i sada zaostaje dva boda za vodećim Palmeirasom, ali večeras ima priliku da se vrati na čelo tabele jer ima odigran meč manje od lidera.

U trci za titulu učestvuju još Gremio i Bragantino koji imaju pet bodova manje od Palmeirasa, tako da nas očekuje veoma zanimljiva završnica u poslednja četiri kola (bez ovog meča) brazilske Serije A.

Delovalo je da će se ''usamljena zvezda'' pre 11 dana vratiti na prvo mesto kada je vodila protiv Bragantina sa 2:1 u poslednjim trenucima meča, ali je primila gol u 96. minutu i tako propustila priliku da prekine post.

Poslednji trijumf Botafogo je ostvario 19. oktobra, tako da više od dva meseca ne zna za trijumf.

Vetar u leđa Flaviovoj četi može dati činjenica da su na poslednja tri međusobna duela savladali Fortalezu, a vredi napomenuti da su na tim utakmicama postigli osam pogodaka.

Što se tiče domaćina, oni se takođe nalaze u veoma lošem ritmu, proteklog vikenda izgubili su od Kruzeira sa 1:0, što im je bila osma uzastopna utakmica bez trijumfa u svim takmičenjima.

Zbog tog veoma lošeg niza pali su na 12. mesto na tabeli i sve što im preostaje je borba za neko od mesta koja vode u Kopa sudamerikanu, takmičenje u kojem su ove godine dogurali do finala.

Tamo su se susreli sa ekvadorskim Kitom koji ih je u veoma dramatičnoj borbi za trofej savladao boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je posle reguarlnog dela i produžetaka bilo 1:1.

Ako pogledamo izostanke, Fortaleza će biti bez Herkulesa, Figuireda i Zanosela, dok u redovima gosta neće biti Patrik de Paul i Rafael, a dobra vest za Botafogo je što bi od prvog minuta trebalo da gledamo najboljeg strelca ekipe Tikinja koji je protiv Bragantina ranije završio meč zbog povrede.

Verujemo da je vreme da ''usamljena zvezda'' prekine post i konačno osvoji tri boda kojima će preuzeti prvo mesto. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 3,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!