NAPREDAK LOŠ POD BAGDALOM: Čukarički protiv Partizana konačno postigao gol

O. M.

22. 11. 2023. u 13:32 >> 13:32

ČUKARIČKI gostuje Napretku u zaostaloj utakmici osmog kola Superlige Srbije.

НАПРЕДАК ЛОШ ПОД БАГДАЛОМ: Чукарички против Партизана коначно постигао гол

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Meč se igra od 16 časova na stadionu Mladost u Kruševcu. Domaći tim je 13. na tabeli sa 14 bodova, tri manje od gostiju koji su deveti i pobedom na ovom susretu bi ušli u top 8, što bi im na kraju regularnog dela prvenstva garantovalo plasman u Ligu za prvaka.

Čukarički je u prošloj sezoni bio treći i čak do pred kraj prvenstva konkurisao za drugu poziciju, ali ove godine "brđani" su daleko i od te forme i od te pozicije na tabeli. Danak je plaćen igranjem na više frontova pošto "belo-crni" nisu navikli na obaveze u Evropi, kvalifikacije za Ligu Evrope i grupnu fazu Lige konferencija.

Gosti ne znaju za pobedu od 30. septembra kada su savladali Spartak u Subotici sa 3:0. Doduše, prošli su beogradski Radnički u Kupu Srbije, ali tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Odigrali su nerešeno sa Vojvodinom (2:2) i Voždovcem (1:1) kod kuće, a sve ostale mečeve su izgubili. Da stvar bude gora, na tih šest utakmica postigli su samo jedan gol, protiv Partizana u poslednjoj takmičarskoj utakmici. 

S druge strane, Napredak je posle serije loših rezultata tokom septembra i oktobra, koja je koštala posla trenera Dragana Perišića, zaigrao nešto bolje, ali to je još daleko od željene forme. Posle četiri utakmice bez pobede, vezali su Kruševljani dva uspeha pod vođstvom novog trenera Vladimira Gaćinovića, pobedu od 2:0 na gostovanju Javoru u Ivanjici i prolaz u Kupu Srbije, gde su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisali užičku Slobodu (bilo je 0:0 u 90 minuta igre).

Ipak, nisu dugo ostali na pobedničokj stazi pošto je veliki šamar otrežnjenja stigao u vidu ubedljivog poraza na stadionu pod Bagdalom od novajlije u Super ligi, IMT-a sa Novog Beograda. Miloš Luković i njegov prezimenjak Luka su sa po dva gola u mreži tog dana indisponiranog Vladimira Savića. Ipak, fudbaleri Napretka pokazali su karakter jer su već u narednom kolu slavili na gostovanju Radniku. 

Napredak je reprezentativnu pauzu iskoristio da odigra prijateljsku utakmicu sa Dubočicom u kojoj su izabranici Vladimira Gaćinovića pokazali da znaju da igraju fudbal i postižu golove, pobedivši drugoligaša sa 4:0 na neutralnom terenu.

U Superligi Kruševljani igraju očajno na svom terenu, gde su osvojili samo četiri boda. Pobedili su Voždovac i igrali nerešeno sa Vojvodinom. Postigli su samo tri gola, dva u pobedi 2:1 nad Voždovcem i jedan u porazu 3:1 od kragujevačkog Radničkog. Da igraju kod kuće kao u gostima, Napredak bi bio u gornjem delu tabele. Samo su Partizan, Zvezda i TSC skupili više bodova u gostima od Kruševljana.

Trenutno su u seriji od tri poraza pod Bagdalom, ali u klubu su optimisti pred gostovanje Čukaričkog jer smatraju da su kvalitetno iskoristili reprezentativnu pauzu. Kapiten Ljubomirac neće biti u timu zbog žutih kartona, a Bastajić i Sadiković su dugo odsutni. Čeka se povratak Đekovića iz mlade reprezentacije.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!