"OSE" GODINU DANA BEZ POBEDE: "Ratnici" se zagrevaju za Nigeriju

O. M.

15. 11. 2023. u 11:27

RUANDA dočekuje Zimbabve u prvoj utakmici C grupe afričke zone kvalifikacija za odlazak na Mundijal 2026. godine.

ОСЕ ГОДИНУ ДАНА БЕЗ ПОБЕДЕ: Ратници се загревају за Нигерију

Foto: Profimedia

Utakmica se igra od 14 časova u Butare Sitiju, petom po veličini gradu u Ruandi.

"Ose" su sredinom septembra odigrale nerešeneo na gostovanju Senegalu, čime su prekinuel niz od pet poraza u takmičarskim utakmicama, ali taj meč nije ništa značio Senegalu koji je ranije izborio plasman na AFKON.

Obe reprezentacije će propustiti predstojeći kontinentalni šampionat, a kako se u grupi za Mundijal nalaze sa Nigerijom i Južnom Afrikom, male su šanse da će ijedna od njih igrati ozbiljniju ulogu u kvalifikacijama, još manje da će ugroziti dve favorizovane selekcije. Zimbabve će kroz tri dana imati znatno teži posao u vidu Nigerije, a pošto tu teško može da se nada bodovima, ovde će sigurno zapeti.

Ruanda nije pobedila na domaćem terenu poslednjih sedam utakmica. Njima i nije lako jer praktično nemaju domaći stadion, pošto se dva najveća u Kigaliju ("Amahoro" i "Pele") renoviraju jer nisu ispunjavali uslove FIFA i CAF. 

Ruanda i Zimbabve se nisu sastajale više od decenije, a poslednja četiri duela pripala su Ruandi. U kvalifikacijama za Svetska prvenstva sastali su se samo dva puta, a oba puta je pobedio Zimbabve.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!