ROĐENI ŠPANAC VODI "SLONOVE" NA MUNDIJAL: Namibija ne može nikoga da pobedi

O. M.

15. 11. 2023. u 10:51

POSLE Južne Amerike koja je otvorila proces, u kvalifikacije za Mundijal 2026. uključuje se i Afrika. Prvo kolo prve faze počinje ove srede, a otvaraju ga Ekvatorijalna Gvineja i Namibija, čiji se meč prvog kola H grupe igra od 14 časova na Novom stadionu u Malabu.

РОЂЕНИ ШПАНАЦ ВОДИ СЛОНОВЕ НА МУНДИЈАЛ: Намибија не може никога да победи

Foto: Profimedia

Samo pobednici grupa plasiraće se na Mundijal, dok će se četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije razigravati međusobno po kup sistemu kako bi se dobio jedan učesnik međukontinentalnog plej-ofa.

Ekvatorijalna Gvineja u meč ulazi kao favorit, ne samo zbog domaćeg terena, nego i zbog poslednjih rezultata obeju reprezentacija. "Slonovi" su u dobroj formi i vezali su sedam utakmica bez poraza.

S druge strane, Namibija je vezala pet utakmica bez pobede, a tu spada i poraz od malenog Esvatinija u okviru Kupa južne Afrike.

Napad "slonova" predvodi veteran Emilio Nsue, nekadašnji centarfor Majorke, Midlsbroa i Birmingema koji je u mlađim kategorijama nastupao za Španiju s kojom je 2007. godine bio šampion Evrope do 19 godina, a četiri godine kasnije i u kategoriji U-21.

Favorit u ovoj grupi je reprezentacija Tunisa, s kojom je E. Gvineja bila u grupi afričke Lige nacija. Upravo je Nsue postigao jedini gol koji su Tunišani primili u ovom takmičenju, a i on je bio dovoljan za pobedu Ekvatorijalne Gvineje, ali ne i za prvo mesto jer je Tunis bio bolji u međusobnim susretima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)