SEVILJA PROMENILA TRENERA PRED REPREZENTATIVNU PAUZU: Real Madrid na krilima DŽuda Belingama hita ka tituli

O. M.

21. 10. 2023. u 10:33 >> 10:33

REAL MADRID gostuje Sevilji u desetom kolu španske La lige. Utakmica se igra od 18 časova i 30 minuta na stadionu Ramon Sančez Pishuan.

СЕВИЉА ПРОМЕНИЛА ТРЕНЕРА ПРЕД РЕПРЕЗЕНТАТИВНУ ПАУЗУ: Реал Мадрид на крилима Џуда Белингама хита ка титули

FOTO: Tanjug/AP

Blankosi su se posle poraza u gradskom derbiju od Atletika vratili na pobedničku stazu i vezali četiri pobede u svim takmičenjima, od čega tri u La ligi. Pred reprezentativnu pauzu savladali su Osasunu sa 4:0 u utakmici u kojoj je blista, a ko drugi nego Džud Belingam. Fenomenalni Englez je postigao prva dva gola čime je svoj skor povećao na osam i ubedljivo vodi na listi strelaca ispred Roberta Levandovskog koji ima pet.

Real je prvi na tabeli sa 24 boda od mogućih 27, a jedine bodove prosuo je u pomenutom gradskom derbiju. Na poslednje tri prvenstvene utakmice izabranici Karla Ančelotija postigli su devet golova a nisu primili nijedan. progresivno su povećavali broj postignutih golova, protiv Las Palmasa (2:0), Đirone 3:0 i Osasune 4:0.

S druge strane, Sevilja je tek 14. na tabeli La lige sa samo osam bodova. Blankirohosi su vezali tri utakmice bez pobede. Posle minimalnog i prilično nesrećnog poraza od Barselone, usledila su dva remija od po 2:2, na gostovanju PSV Ajndhovenu u Ligi šampiona gde su dva puta vodili ali je holandska ekipa oba puta uspela da izjednači, odnosno protiv Rajo Valjekana kod kuće gde su uspeli da stignu vođstvo crvenih munja od 2:0. 

Taj poslednji remi koštao je posla trenera Hosea Luisa Mendilibara, na čije mesto je pred reprezentativnu pauzu postavljen urugvajski stručnjak Dijego Alonso koji je selektorsku funkciju Urugvaja napustio posle neuspeha na Mundijalu prošlog decembra.

Alonso nije mogao da poželi gori start dužnosti na klupi Sevilje, pošto ekipu posle Real Madrida očekuje duel sa Arsenalom u Ligi šampiona. 

Sevilja je u poslednjih deset prvenstvenih utakmica protiv Real Madrida svojila samo četiri boda, a poslednji put je pobedila u septembru 2018. godine.

U sastavu Sevilje za ovaj meč ne treba očekivati Marka Dmitrovića. Nekadašnji golman reprezentacije Srbije ima problema sa fizičkom pripremom pa ga je u poslednjih nekoliko utakmica menjao Norvežanin Niland.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)