TREĆI VEČNI DERBI OVE SEZONE: Moži li prepuni Poljud da pogura Hajduk do novog trijufma nad Dinamom?

V.M.

01. 10. 2023. u 15:10 >> 15:11

U desetom kolu hrvatskog prvenstva, branilac titule gostuje aktuelnom lideru od 18 časova.

ТРЕЋИ ВЕЧНИ ДЕРБИ ОВЕ СЕЗОНЕ: Можи ли препуни Пољуд да погура Хајдук до новог тријуфма над Динамом?

Foto: Profimedia

Kao i tokom čitavog 21. veka Dinamo je u ovu sezonu ušao kao apsolutni favorit za titulu. Nešto je slabije započeo sezonu čime je omogućio Hajduku da mu se odmakne na tabeli, ipak u Split dolazi u fantastičnoj seriji od pet vezanih pobeda u svim takmičenjima i sa enormnom dozom samopouzdanja ulazi u današnji meč.

Za vreme te sjajne serije nijednom nije postigao manje od tri gola, a ako dođe do novog trijumfa preuzeće primat u prvenstvu jer mu vodeći Hajduk beži dva boda, ali je odigrao meč više od ''modrih''.

Gosti su prošle nedelje započeli učešće u Ligi konferencija gde su na otvaranju savladali Astanu sa 5:1, a za nekoliko dana ih očekuje susret sa Balkanijem.

Što se tiče Hajduka, njegovi navijači su ubeđeni da je ovo sezone kada će se ''bili'' vratiti na tron hrvatskog fudbala, imali su prava to da pričaju na startu prvenstva kada su njihovi miljenici mleli sve redom, ipak u poslednje vreme zapali su u krizu.

Doživeli su dva vezana poraza od Istre i Gorice, ali tu negativnu seriju prekinuli su proteklog vikenda bitnom pobedom nad Lokomotivom kojom su se zadržali na prvom mestu.

Prednost domaćinu je to što ne učestvuje u evropskim takmičenjima, tako da u potpunosti može da se fokusira na ligu i pokuša da vrati titulu u Split.

Danas ćemo gledati već treći ovosezonski međusobni obračun večnih rivala, na prvom u Superkukup je slavio Dinamo (2:0), ali Hajduk je uzvratio na otvaranju prvenstva (2:1).

Večeras verujemo da ćemo gledati veoma ujednačen meč i očekujemo da oba tima postignu barem po gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!