CRNOGORCI BI NA EURO: Krstajićevi ''lavovi'' na ivici ponora

Novosti online

10. 09. 2023. u 10:15

CRNA Gora će u malom balkanskom derbiju od 18 časova dočekati posrnulu Bugarsku.

ЦРНОГОРЦИ БИ НА ЕУРО: Крстајићеви лавови на ивици понора

Foto: EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Domaćin ima odličnu priliku da se pobedom dodatno pridruži trci za Euro jer zaostaje samo dva boda za drugoplasiranom Srbijom, dok sa druge strane Bugarska pruža razočaravajuće partije i ''drži fenjer'' u grupi ''G'' zajedno sa Litvanijom sa po dva osvojena boda.

Crna Gora je u uvodne četiri utakmice doživela samo poraz od Srbije i uz našu selekciju i Mađarsku je glavni kandidat za plasman u Nemačku gde se iduće godine održava Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Remi sa Mađarskom i pobeda nad Bugarskom doveli su do toga da su Crnogorci ušli u ovu reprezentativu pauzu sa četiri osvojena boda, taj skor su nadogradili, doduše samo remijem sa Litvanijom pre par dana.

Litvanci su vodili pred poslednjih 15 minuta, ali tadašnji gost je izjednačila preko novopečenog napadača Lećea Nikole Krstovića, a zatim je Stefan Savić pogotkom potpuno preokrenuo utakmicu u 89. minutu i delovalo je da će to biti dosta za tri boda.

Međutim, ponovo su primili u nadoknadi vremena i tako ispustili priliku da se izjednače sa Srbijom po broju osvojenih bodova.

''Hrabri sokoli'' će večeras morati da ostvare pobedu ako žele na Euro i imaće veliku podršku sa tribina koja će im dati vetar u leđa.

Sa druge strane, Bugarska igra veoma loše u dosadašnjem toku kvalifikacija. Najbolju partiju prikazala je protiv Srbije kada je vodila sve do sudijske nadoknade ali Lazović je pogotkom u poslednjim minutima sprečio ''lavove'' da dođu do tri boda.

Pored toga odigrali su remi sa Litvancima (1:1), iako su gotovo 70 minuta imali igrača više, a u uvodna dva kola su doživeli poraze od današnjeg rivala i vodeće Mađarske.

Krstajićevi ''lavovi'' su u velikom problemu jer zaostaju čak pet bodova za drugoplasiranom Srbijom i trebali bi veliko čudo da se desi kako bi se uključili u borbu za neko od vodeća dva mesta.

Bugarska i Crna Gora su se sastali na samom otvaranju kvalifikacija u Razgradu i tada su ''hrabri sokoli'' slavili pogotkom razigranog Nikole Krstovića u 70. minutu.

Mi verujemo da ćemo isti ishod videti i večeras.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)