PANČEVCI ZA KRAJ CRNE SERIJE: Čukaričkom ni smena trenera (do sada) nije pomogla

O. M.

04. 09. 2023. u 14:01 >> 14:01

ŽELEZNIČAR iz Pančeva dočekuje ekipu Čukaričkog u poslednjem meču šestog kola Superlige Srbije. Utakmica se igra od 19 časova na stadionu SC Mladost u Pančevu.

ПАНЧЕВЦИ ЗА КРАЈ ЦРНЕ СЕРИЈЕ: Чукаричком ни смена тренера (до сада) није помогла

FOTO: M. Vukadinović

Domaćin želi da prekine seriju poraza koja traje od drugog kola. Samo su na startu svoje debitantske sezone u Superligi Pančevci pobedili, a onda su nanizali četiri poraza. S druge strane, gosti su bez pobede u poslednja tri kola, pa uprkos maksimalnom učinku u prve dve runde već zaostaju osam bodova za liderom TSC-om, doduše, uz utakmicu manje. Za ekipu koja brani treće mesto iz prošle sezone to je već ozbiljan zaostatak posle nepotpunog šestog kola.

Železničar je prošlu sezonu u Prvoj ligi Srbije završio na drugom mestu na tabeli, sa sedam bodova manje od prvoplasiranog IMT-a i osam više od Grafičara, što je bilo dovoljno da se prvi put u svojoj istoriji plasira u prvi razred srpskog fudbala.

Tim iz Pančeva je prvu sezonu među najelitnijim srpskim klubovima započeo na najbolji mogući način, trijumfom protiv Napretka u gostima koji je obezbedio Pavlov jedinim goloma na utakmici, u 28. minutu. Iako je domaćin bio bolji rival i imao više prilika, Železničar se orijentisao na igru iz kontranapada i uspeo da postigne gol koji im je doneo istorijsku pobedu u Super Ligi.

Ipak, rezultati Železničara u narednim mečevima su drastično slabiji, s obzirom na to da su u četiri utakmice zabeležili isto toliko poraza (Mladost, Spartak, Voždovac i Novi Pazar), uz ukupnu katastrofalnu gol-razliku 0:7. Trenutno zauzimaju pretposlednje mesto na tabeli, ispod njih je samo kragujevački Radnički koji još nema nijedan bod.

Čukarički je plasmanom u grupnu fazu Lige Konferencija napravio istorijski uspeh. Nažalost, naš predstavnik nije imao sreće na žrebu održanom u petak, s obzirom na to da su im rivali u grupi Fiorentina, Genk i Ferencvaroš. Kvalitet i iskustvo igranja evropskih utakmica ovih klubova je ogroman, i nema sumnje da će svaki osvojeni bod Čukaričkog biti ogroman uspeh.

Tim sa Banovog brda je sezonu u nacionalnom šampionatu započeo sa dve pobede, protiv dva imenjaka, Radničkog iz Niša i onog iz Kragujevca. Ipak, nakon remija u trećem kolu protiv Javora, došlo je do smene trenera (Igor Matić zamenio Dušana Kerkeza), a Čukarički od tada nije zabeležio pobedu.

U Superligi ih je šokirao još jedan novi član elite IMT ubedljivom pobedom od 3:0, a onda su odigrali bez golova sa Radnikom. U međuvremenu su i dva puta poraženi od Olimpijakosa u plej-of rundi Lige Evrope - 3:0 i 3:1. Brđanima je pobeda neophodna kako bi prekinuli ovaj negativni niz od pet utakmica bez trijumfa kao i za povratak poljuljanog samopouzdanja pred nastavak takmičenja na tri fronta.

Novom treneru Igoru Matiću posao konsolidacije tima biće olakšan pošto posle ovog kola sledi reprezentativna pauza, ali preduslov je pobeda u meču sa novajlijom u ligi. Posle pauze "brđane" očekuje duel sa šampionom Crvenom zvezdom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 1,80) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)