SRBIN ZAPEČATIO SUDBINU MARSELJA: Mecu pukla "petarda" u prvom kolu

O. M.

18. 08. 2023. u 14:43 >> 14:43

NA otvaranju drugog kola francuske Lige 1, Mec dočekuje Olimpik iz Marselja. Utakmica je na programu u petak od 21 čas na stadionu Sen Simforijen.

СРБИН ЗАПЕЧАТИО СУДБИНУ МАРСЕЉА: Мецу пукла петарда у првом колу

Foto: Profimedia

Domaći su u prethodnom kolu izgubili sa 5:1 u Renu, dok su gosti na svom terenu savladali Rems sa 2:1. Nekoliko dana posle te utakmice Marselj je takođe sa 2:1 savladao Panatinaikos u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Marselj je dugo imao rezultat koji bi ih odveo u plej-of pošto je golovima Pjer-Emeriha Obamejanga vodio sa 2:0, ali su gosti smanjili na 2:1 preko Joanidisa u devetom minutu nadoknade. 

Pošto je prvi meč završen pobedom Grka od 1:0, a u produžecima nije bilo pogodaka (Vitinja je u 110. minutu zatresao mrežu gostiju, ali je VAR poništio pogodak) penali su odlučivali pobednika. Više sreće i spretnosti imali su gosti i prošli dalje, pošto je penal u prvoj seriji promašio Genduzi, a svi ostali igrači obe ekipe bili su precizni. Srpski internacionalac Filip Mladenović zapečatio je sudbinu Marselja, postigavši gol iz odlučujućeg penala.

Ekipa sa Velodroma će u ovoj utakmici nastupiti bez povređenog Papea Geja koji se nedavno vratio sa pozajmice u Sevilji.

U pripremnom periodu fudbaleri Meca odigrali su šest prijateljskih utakmica, četiri su pobedili i dve izgubili. Prošle sezone zauzeli su drugo mesto u drugoj francuskoj ligi sa 72 boda, tri više od trećeplasiranog Bordoa, što im je omogućilo prelazak u viši razred.

Trener Meca, iskusni stručnjak Laslo Bolonji imaće na raspolaganju za utakmicu protiv Olimpika ceo igrački pogon, a malo je verovatno, uprkos ubedljivom porazu, da će on nešto menjati u sastavu u odnosu na utakmicu protiv Rena.

U prvom kolu su na svom terenu pobedili Rems rezultatom 2:1, dok su u četiri prijateljska meča ostvarili dve pobede i dva poraza. Prethodnu sezonu su završili na trećem mestu lige sa 73 boda, što je pet više od četvrtoplasiranog Rena.

Bolnička soba Marselja je trenutno skoro prazna, iako je mladi napadač Fransoa-Režis Mju zadobio povredu skočnog zgloba u pobedi protiv Remsa i nedostupan je za meč protiv Panatinaikosa sredinom nedelje. Marselino će biti pojačan povratkom centralnog veznog Džefrija Kondogbije iz evropske suspenzije, a bivši igrač Atletiko Madrida mogao bi da donese nove noge u sredinu u odnosu na Džordana Veretua.

Amin Harit, Vitinja i Leonardo Balerdi takođe bi mogli da imaju koristi od rotacije ove nedelje, kao i Mateo Guenduzi, uprkos kobnom mašenju penala Francuza u utorak uveče.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,77)  

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona