MAKABI DRUGU GODINU ZAREDOM U LŠ? Prošle godine bili su Zvezdin dželat, sada prete Šerifu

O. M.

02. 08. 2023. u 09:00

MAKABI HAIFA dočekuje moldavskog šampiona Šerif iz Tiraspolja u revanšu kvalifikacija za Ligu šampiona. Utakmica se igra na stadionu "Sami ofer" u Haifi s početkom u 19 časova po srpskom vremenu.

МАКАБИ ДРУГУ ГОДИНУ ЗАРЕДОМ У ЛШ? Прошле године били су Звездин џелат, сада прете Шерифу

FOTO: Tanjug/AP

Šerif je u prvom susretu iskoristio prednost domaćeg terena, ali je pitanje da li će mu minimalna pobeda od 1:0 biti dovoljna na vrućem terenu u Haifi. Amine Talal je postigao jedini pogodak na utakmici, na asistenciju Armela Zohourija.

Pobednik ovog dvomeča igraće u plej-ofu protiv Slovana iz Bratislave koji je eliminisao šampiona Bosne i Hercegovine Zrinjski iz Mostara.

Makabi iz Haife je pre prethodnog meča odigrao meč Superkupa Izraela i na svom terenu savladao Jerusalim rezultatom 3:1. Golove za domaći tim postigli su Tjaron Čeri, Din David i Anan Kalaili.

Učešće u Ligi šampiona obezbedili su kao prvi u najjačem izraelskom takmičenju sa 81 osvojenim bodom, čak sedam više od drugoplasirane Ber Ševe. U prvom kolu kvalifikacija pobedili su malteški Hamrun ukupnim rezultatom 6:1. U pripremnom periodu odigrali su pet prijateljskih utakmica, uz dve pobede i tri poraza.

Trener Mesej Dego neće moći da računa na dva igrača u ovom susretu, pošto je Sun Menahem van terena zbog povrede, dok je Basama Zaruru suspendovao Sportski sud.

Francdi Pijero je postigao tri gola u prošlom kolu protiv Hamruna i gotovo je sigurno da će početi kao napadač za domaćine, uz podršku Tjarona Čerija kao polušpica.

Podsetimo, Makabi iz Haife je prošle sezone nastupao u Ligi šampiona pošto je u plej-ofu savladao našu Crvenu zvezdu. Bilo je 3:2 za Izraelce na njihovom terenu, dok je utakmica u Beogradu završena bez pobednika, 2:2. Pjero dva puta i Čeri jednom tada su tresli mrežu našeg šampiona u Haifi, dok je u Beogradu strelac bio Sundgren, uz autogol Pavkova u 90. minutu.

Šerif je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrao protiv Farula Konstance i pobedio sa 3:0 posle produžetaka. U regularnom delu meča jedini pogodak postigao je Amin Talal u nadoknadi vremena prvog poluvremena na asistenciju Luvanora. U 99. minutu su povećali prednost golom Džeroma Ngoma Mbekelija, a konačan rezultat postigao je Piter Oluvaseum Ademo. Prva utakmica završena je pobedom Farula rezultatom 1:0.

U plej-ofu moldavske Superlige završili su kao prvoplasirani sa 24 osvojena boda, tri više od drugoplasiranog Petrokuba, dok su u finalu kupa pobedili Balti posle boljeg izvođenja penala. 

Roberto Bordin ima samo jednog odsutnog igrača, suspendovanog defanzivca Sedrika Ngaha, što će verovatno značiti da će Kristijan Tovar i Munaše Garananga nastaviti kao par centralnih bekova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave