''SRPSKI'' UJPEŠT DOČEKUJE BIVŠEG PRVAKA: Pripreme nagoveštavaju dobru sezonu za ''jorgovane''

V.M.

29. 07. 2023. u 13:10

U prvom kolu mađarskog prvenstva, od 20:15 ćemo gledati obračun Ujpešta i MOL Fehervara.

СРПСКИ УЈПЕШТ ДОЧЕКУЈЕ БИВШЕГ ПРВАКА: Припреме наговештавају добру сезону за јорговане

Foto: Profimedia

Domaćin je prošle godine izbegao borbu za opstanak, a da nije pao u formi pri kraju prvenstva mogao je da se bori za neko od mesta u gornjem domu tabele što će mu i biti cilj ove sezone.

Za Ujpešt se može reći da je prava mala srpska kolonija, pošto ima dosta igrača sa ovih prostora. Najviše od njih se ističe prvi golman ekipe Đorđe Nikolić, tu je bivši igrač Partizana, Branko Pauljević, a sa pozajmice iz Sabaila vratio se prednji vezni, Matija Ljujić.

Srspku koloniju upotpunjava nekadašnji trener Rada i Vojvodine Nebojša Vignjević koji se nakon kratke avanture u Al Darafu vratio u Mađarski fudbal. 

Rođeni Beograđanin je već jednom vodio Ujpešt u svojoj karijeri i to skoro punih šest godina, od oktobra 2014. do juna 2020. godine, tako da će mu ovo biti drugi mandat na klupi popularnih ''jorgovana''.

Ako je suditi po pripremama, domaćin će imati dosta dobru sezonu. Na šest priajteljskih susreta ostvario je četiri pobede i sa dosta samopoudanja dočekuje večerašnji start prvenstva.

Sa druge strane, MOL Fehervar više nije strah i trepet u mađarskom fudbalu. U protekloj deceniji osvojio je tri titule prvaka, ali prošle godine je jedva opstao u ligi remijem sa Vašašom u poslednjem kolu.

Nekadašnji šampion je napravio određene kadrovske promene u odnosu na prošlu sezonu, a najveća pojačanja su mu Frank Bambok i Čaba Špandler koji su pojačali redove domaćina iz Grenobla, odnosno Puškaš akademije.

Za razliku od svog rivala Fehervar se nije proslavio na pripremama, ostvario je samo jednu pobedu nad Osijekom (2:0), pored nje je odigrao dva remija i doživeo isto toliko poraza.

Verujemo da će ''srpski'' Ujpešt na dobar način otvoriti sezonu i da će osvojiti sva tri boda pred svojim navijačima na ''Susa Ferenc'' stadionu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SADA JE SVE JASNIJE! Novak Đoković otkrio zašto nije mnogo igrao u poslednje vreme

SADA JE SVE JASNIJE! Novak Đoković otkrio zašto nije mnogo igrao u poslednje vreme

RIM, još jedan peron i usputna stanica voza Novaka Đokovića koji ima za cilj da žetvu pehara pokupi u Parizu i Londonu (Rolan Garos, OI i Vimbldon) u naredna dva meseca. Tako rezonuje najbolji teniser svih vremena uoči nastupa u Večnom gradu (8-19. maja), na nadmetanju koji je osvajao već šest puta u karijeri, a još toliko puta gubio je u borbi za trofej. Naš as, na terenu kompleksa "Foro Italika", još uvek nije saznao ime rivala, kojeg je dobio tek nakon okršaja između Rusa Romana Safijulina i Francuza Korentina Mutea.

08. 05. 2024. u 17:15

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)