PARTIZAN GOSTUJE U BAČKOJ TOPOLI: Veliki derbi na otvaranju srpskog prvenstva

V.M.

29. 07. 2023. u 12:16 >> 12:16

VEČERAS od 21:00 u utakmici prvog kola Superlige Srbije elite TSC će dočekati ''crno-bele''.

ПАРТИЗАН ГОСТУЈЕ У БАЧКОЈ ТОПОЛИ: Велики дерби на отварању српског првенства

FOTO: FK Partizan

Partizan je za vreme leta napravio velike promene u sastavu tima i pokušaće da se vrati u sam vrh tabele srpskog fudbala jer je prošle godine zauzeo razočaravajuće četvrto mesto.

Ekipu je napustio veliki broj igrača. Najbolji strelac Rikardo Gomeš, dugogodišnji kapiten Slobodan Urošević, uvek poudani štoper Igor Vujačić, Ljubomir Fejsa, skoro je to učinio golman Popović, a očekuje se da to bude slučaj i sa Dijabateom koji se nije ni pojavio na pripremama jer Partizan nije prihvatio ponude koje je imao za njega.

Da nadomeste te gubitke, novi delovi Duljajeve čete su postali nekadašnji reprezentativac Aleksandar Jovanović, vratili su  se Nemanja Nikolić i Šćekić, a uz njih je došao veliki broj stranaca. Svakako najznačanije pojačanje je napdač Saldanja koji je plaćen 1 300 000 evra Džef junajtedu i očekuje se da nosi ekipu ove sezone. 

Pored njega redove ''parnog valjka'' pojačali su Kanute, Severina, Kalulu, Nikola Antić, kao i doskorašnji igrač TSC-a Aranđel Stojković.

Igor Duljaj ima poverenje u svoje igrače i očekuje da se Partizan vrati u vrh srpskog fudbala nakon veoma loše prošle sezone.

Sa druge strane, TSC je ostvario istorijski plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Skoro je saznao svog protivnika u trećem kolu za kvalifikacije najeltinijeg evropskog takmičenja i može se reći da žreb nije bio povoljan jer je vicešampionu Srbije dodelio Bragu.

Ekipu je napustio najbolji igrač ekipe Peta Rakov koji je transferom u Salcburg doneo pet miliona evra u klupsku kasu, a njegov izostanak pokušaće da nadomeste Miloš Pantović i bivši fudblaer Partizana Uroš Milanović.

TSC je takođe doveo veliki broj igrača, a pored pomenutog dvojca izdvajaju se nekadašnji fudbaleri večitih rivala, Petar Stanić i Jovan Vlalukin,

Oba tima nisu blistala na pripremama, domaćin je doživeo četiri poraza i ostvario dve pobede, dok je Partizan na četiri odigrana susreta ostvario samo jedan trijumf uz remi i dva poraza.

Prošle sezone na ''TSC areni'' ''crno-beli'' su slavili sa 3:1, a danas verujemo da će ostati neporaženi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)