NEOČEKIVANI DERBI GRUPE: Mogu li Jamajka i Trinidad da pomrse račune Amerima?

O. M.

28. 06. 2023. u 14:41 >> 14:41

FUDBALERI Trinidada i Tobaga, neočekivanog lidera grupe A na Gold kupu, u drugom kolu se sastaju sa selekcijom Jamajke koja je u prvom kolu remizirala sa jednim od domaćina.

НЕОЧЕКИВАНИ ДЕРБИ ГРУПЕ: Могу ли Јамајка и Тринидад да помрсе рачуне Америма?

Foto: Profimedia

Utakmica se igra na stadionu "Siti park" u Sent Luisu u noći između utorka i srede po našem vremenu.

Karipski rivali već su se sastajali dva puta u ovoj godini, oba puta na Jamajci u prijateljskim utakmicama odigranim sredinom marta u rasponu od tri dana. "Soka bojsi" pobedili su sa 1:0 u prvom susretu odigranom u Montigo Beju, dok je drugi meč završen bez pobednika i bez golova.

Tim rezultatima Trinidad i Tobago je prešao u vođstvo u ukupnom međusobnom skoru koji sada iznosi 26:25, uz 11 neodlučenih susreta. Zanimljivo je da će ovo biti prvi susret ovih reprezentacija na završnim turnirima Gold kupa.

Trinidad je u prvom kolu lako i ubedljivo sa 3:0 savladao ekipu Sent Kits i Nevisa, dok je Jamajka propustila priliku da osvoji tri boda protiv prvog favorita grupe i celog turnira, selekcije SAD. Vodili su "rege bojsi" od 13. minuta i imali priliku da prednost udvostruče u 29, ali su promašili penal. Kazna je usledila tek pri kraju utakmice, tačnije u 88. minutu kada je svoj drugi gol u kratkoj reprezentativnoj karijeri postigao fudbaler Sinsinatija Brendon Vaskez. Prvi je postigao na svom debiju za državni tim, u prijateljskoj utakmici protiv Srbije.

Jamajka u ovaj duel ulazi obeshrabrena nizom od 11 utakmica bez pobede. Poslednji put radovali su se "rege bojsi" pre više od godinu dana kada su u sklopu Konkakaf Lige nacija savladali Surinam sa 3:1. S druge strane, Trinidad i Tobago je u seriji od sedam utakmica bez poraza, ali igra Jamajke u prvoj utakmici protiv SAD i nesrećan način na koji su rege bojsi ostali bez pobede najavljuje prekid obe ove serije.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?