GOSTI U DUBOKOM MINUSU: Osvajač beloruskog Kupa neporažen od starta sezone

O. M.

23. 06. 2023. u 10:12

TORPEDO ŽODINO dočekuje ekipu Energetik BGU u utakmici 13. kola beloruske Višaje lige. Meč će biti odigran na stadionu Torpeda u Žodinu ovog petka od 19 časova.

ГОСТИ У ДУБОКОМ МИНУСУ: Освајач белоруског Купа непоражен од старта сезоне

Profimedia

Domaći tim je izraziti favorit. Nalazi se na trećem mestu sa 25 bodova iz 11 utakmica. Ima tri boda manje od lidera Dinama iz Minska i bod manje od drugoplasiranog Njemana iz Grodnog, ali je jedina neporažena ekipa. Torpedo je do sada zabeležio sedam pobeda i četiri nerešene. 

Računajući i tri utakmice u Kupu, kao i prijateljski meč sa mladom reprezentacijom Rusije, narandžasti nisu poraženi na poslednjih 14 utakmica ove sezone. Izgubili su samo jedan, prijateljski meč, tokom priprema za novu sezonu, od FK Slucka.

U međuvremenu su osvojili nacionalni Kup Belorusije, savladavši u finalu BATE Borisov sa 2:0.

Što se tiče Energetika, ova ekipa je poslednja na tabeli sa minus 12 bodova. Nadoknadili su 11 od ukupno 23 koji su im oduzeti zbog nameštanja tokom prošle sezone. Kako sada stvari stoje, sudbina ovog kluba je zapečaćena, iako iz lige ispada samo poslednji, dok pretposlednji igra baraž. Poziciju iznad Energetika je Šahtjor Soligorsk koji ima tri boda više, iako je "rudarima" pred početak sezone oduzeto čak 35 bodova.

Energetik i Torpedo su ove godine odigrali dve prijateljske utakmice koje su završene 0:0 i 2:0. Prošle godine Energetik je kod kuće pobedio sa 3:1, a Torpedo kao domaćin ubedljivo trijumfovao sa 4:0. Energetik je ove godine u gostima na pet utakmica osvojio samo bod i to na prvom gostovanju, dok je posle toga vezao četiri poraza.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost