SITI ČUVA PRVO MESTO: ''Karamele'' sa dosta samopouzdanja dočekuju raspucanu mašineriju Pepa Gvardiole

V.M.

14. 05. 2023. u 12:37 >> 12:37

EVERTON će ugostiti ''građane'' u okviru 36. kola Premijer lige.

СИТИ ЧУВА ПРВО МЕСТО: Карамеле са доста самопоуздања дочекују распуцану машинерију Пепа Гвардиоле

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin se nalazi u velikoj borbi za opstanak, prvi je tim iznad zone ispadanja i ima dva bod, odnosno dva više od Lids i Lestera koji su ispod crte. Preko nedelje Everton je samleo Brajton na ''Ameksu'' rezultatom 1:5 i atmosfera na ''Gudisonu'' je odlična pred današnji susret. Sa druge strane, Siti se polako približava svojoj trećoj uzastopnoj titulu. Ima bod više od Arsenala, ali je odigrao meč manje od njega i veliko čudo bi trebalo da se desi da ''građani'' ispuste tu prednost u četiri utakmice koje su im presotale da odigraju do kraja.

Heroji pobede protiv Brajtona svkako su bili Abludaj Dukure i Dvajt Meknil koji su postigli po dva gola na susretu. Everton je tim trijumfom pobegao iz zone ispadanja, ali nema vremena za opuštanje jer ga očekuje paklena borba za opstanak u samoj završnici prvenstva.

''Karamele'' su pre tog trijumfa bile u dosta lošoj formi i nisu znale za pobedu sedam kola u kojima su doživele četiri poraza uz tri odigrana remija. Šon Dajš je svojim dolaskom na klupu donekle uspeo da reši problem neefiksanosti ekipe i njegovi izabranici su postizali barem po jedan gol na osam od prethodnih deset utakmca.

Everton nije vezao dve pobede u prvenstu još od oktobra i male su šanse da će se to sada desiti, ali vredi napomenuti da kada je poslednji put prvoplasirana ekipa došla na ''Gudison'' loše se provela. U pitanju je Arsenal koji je savladan pogotkom Tarkovskog.

Mančester siti je preko nedelje nastupao u Ligi šampiona. Real je poveo u Madridu pogotkom Vinisijusa, ali Kevin de Brujne je uspeo da izjednači sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora, tako da će se sudbina dvomeča odlučivati u sredu na ''Etihadu''.

Generalno gledano, ''građani'' se nalaze u fenomenalnoj formi i ne znaju za poraz već 21 utakmicu, a u Premijer ligi su vezali neverovatnih deset pobeda.

Očekuje se da Gvardiola malo izrotira sastav, ali ne u velikom broju jer se njegovi puleni nalaze u pohodu na tripletu, pored pomenutih takmičenja očekuje ih finale FA kupa sa gradskim rivalom Junajtedom.

Što se tiče domaćina, on će biti bez kapitena Kolmana, Godfrija, Taunzenda i Vinagrea.

Na prvom ovoseznskom duelu današnjih rivala viđena je podela bodova, 1:1.

Verujemo da ćemo danas imati drugačiji ishod i da će Siti odneti sva tri boda sa ''Gudison parka''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!