VLAHOVIĆ NAMESTIO NIŠANSKE SPRAVE: Može li nastaviti dobru formu protiv ''rohiblankosa''?

V.M.

11. 05. 2023. u 09:44 >> 09:44

JUVENTUS dočekuje Sevilju u polufinalu Lige Evrope na ''Alijanc stadionu'' od 21.00.

ВЛАХОВИЋ НАМЕСТИО НИШАНСКЕ СПРАВЕ: Може ли наставити добру форму против рохибланкоса?

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je katastrofalno nastupio u Ligi šampiona, Juve se uozbiljio u Ligi Evrope i bez većih problema dogurao do polufinala. Posle ispadanja u Kupu Italije od Intera, ''staroj dami'' je samo ovo takmičenje ostalo kao šansa za trofej i Alegrijevi iazbranici će biti veoma motivisani. Ugostiće gospodare po rangu drugog Uefinog takmičenja, Sevilju. Španci su ovo takmičenje osvajali u šest navrata, podigli su formu, a ono što je impresivno je to da kada god su dolazili do polufinala trijumfovali su u Ligi Evrope i sa dosta samopouzdanja dolaze u Torino.

Nakon loše serije rezultata, ''bjankoneri'' su se konsolidovali i ostvarili dve pobede. Prvo su bili bolji od Lećea (2:1), a nakon toga i od Atalante u Bergamu (0:2). Dobra vest za fanove ''stare dame'', a i Alegrija, jeste to što je Dušan Vlahović prekinuo post, postigao je gol na oba pomenuta susreta i najavio odličan finiš sezone u kojem će biti i te kako potreban svojoj ekipi.

Što se tiče same Lige Evrope, Juventus je u nokaut fazi savladao Nant, Frajburg i Sporting, a vredi napomenuti da na poslednjih pet utakmica u ovom takmičenju domaćin nije primio nijedan gol.

Sevilja ima turbulentnu sezonu, promenila je čak tri trenera, ali izgleda da je u pravo vreme uhvatila zalet. Mendilbar je pronašao dobitnu formulu, što je i pokazao u prošlom kolu španskog prvenstva kada je nakon preokreta savladao Espanjol (3:2). ''Rohiblankosi'' su trenutno 11. na tabeli španskog prvenstva i brige oko opstanka su prebrinute.

Gost sada može da se fokusira na Ligu Evrope u kojoj je potpuni gospodar i nikada ga ne smete otpisati, što je na svojoj koži u četvrtfinalu osetio glavni favorit za osvajanje Mančester junajted koji je vodio sa 2:0 u Engleskoj, ali je na kraju poražen ukupnim rezultatom 5:2. Pre toga, Sevilja je izbacila PSV i Fenerbahče.

Ova dva tima su se poslednji put susrela u sezoni 2015/16. kada su u odigrali dva meča u grupnoj fazi Lige šampiona, u Torinu su remizirali, dok je u Andaluziji slavio Juve sa 1:3.

U redovima domaćina neće biti De Šilja za kojeg je sezona zavšrena, dok će u redovima gosta izostati Suso, Gej, Jordan, Nianzu i Markao.

Očekujemo jednu tvrdu, dosadnu utakmicu i verujemo da će ''bjankoneri'' ostati neporaženi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis